Nederlandse Tafeltennisbond


Zware loting voor Nederlanders in kwalificatie ITTF Pro Tour Slovenië 17-1-2011

De Nederlandse tafeltennissers hebben het niet getroffen in de kwalificaties voor de sterkbezette ITTF Pro Tour in Slovenië. Linda Creemers krijgt dinsdag in het enkelspel te maken met onder andere de Chinese Fan Ying. Bij het eerste Pro Tour evenement van 2011 komen bij de dames ook Britt Eerland, Li Jiao, Li Jie, Carla Nouwen en Elena Timina in actie. Bij de heren staat Casper ter Lüün op de deelnemerslijst.

Linda Creemers heeft een pittige loting bij de eerste ITTF Pro Tour van het jaar. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Li Jiao (vijfde geplaatst) en Li Jie (vijftiende geplaatst) zijn rechtstreeks gekwalific eerd voor zowel het hoofdtoernooi enkel- als dubbelspel in Velenje. Het evenement duurt tot en met zaterdag aanstaande.

Creemers, de nummer 127 van de wereldranglijst, begint dinsdag tegen de Oekraïnse Jevgenia Vasilijeva. Daarna wacht de Chinese Fan Ying die afgelopen jaar niet op de grote evenementen voor haar land mocht uitkomen. De verdedigend ingestelde Fan stond in december 2009 nog op de tiende plaats van de wereldranglijst. De derde opponente van Creemers is Yu Kwok-See uit Hong Kong.

Elena Timina neemt het in de kwalificaties op tegen de Française Aurore Dessaint en de Sloveense Ivana Zera. Carla Nouwen ontmoet de jonge Zuid-Koreaanse Song Ma-Eum en de Tsjechische Aneta Kucerova. Europees jeugdkampioene Britt Eerland gaat het opnemen tegen Lee Ho-Ching uit Hong Kong en de Sloveense Manca Fajmut. De 16-jarige Schiedamse komt ook uit in het onder 21 jaar toernooi.

In het dubbelspel spelen Li Jiao en Li Jie (derde geplaatst) en de koppels Linda Creemers/Carla Nouwen, Britt Eerland/Magdalena Sikorska (Polen).

Bij de heren neemt alleen Casper ter Lüün deel. Hij speelt tegen de sterke Slowaak Peter Sereda en de jonge Sloveen Jan Zribat. Ter Lüün speelt ook in het onder 21 jaar toernooi. Boris de Vries liep twee weken geleden in het trainingskamp van Oranjebondscoach Nikola Vukelja in Kroatië een blindedarmontsteking op en is na een geslaagde behandeling weer in Nederland om te herstellen.

NTTB/HH