Politie Midden- en West Brabant

District Breda

Breda, 17-01-2011

Man aangehouden voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval

SINT WILLEBRORD: Een 47-jarige man uit Sint Willebrord is maandagnacht aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. Rond 01.40 uur kreeg de meldkamer melding van een getuige dat er een man luid schreeuwend en zwaaiend in de Bollenstraat liep. Vervolgens troffen de agenten onderaan het talud een auto aan, die van de weg was geraakt. Er lag een fles bier in de auto, maar er zat niemand meer in. Omdat de Bollestraat in de buurt van de plaats van het ongeval was reed het vermoeden dat de luidruchtige man de
bestuurder was geweest. Bij aankomst bij de woning van de
tenaamgestelde ging de bewoner net zijn woning binnen. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol en is aangehouden. Hij weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Ook weigerde hij medewerking bij het verhoor. In de loop van de ochtend is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De auto werd getakeld en in beslag genomen.

Man aangehouden voor inbraak in berging

BREDA: De politie hield in de nacht van maandag een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor inbraak in een berging aan de Academiesingel. Een getuige meldde dat er vreemde geluiden te horen waren bij de berging en de politie trof de verdachte liggend in de berging aan. In de berging werd onder andere een tas koper
aangetroffen. Deze werd in beslag genomen voor onderzoek.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

TETERINGEN: De politie hield in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man aan voor rijden onder invloed na een eenzijdig ongeval. Een getuige meldde om 23.37 uur dat er een auto tegen een boom was gereden in de Schijfstraat.
Bij aankomst van de politie meldde de getuige dat hij de bestuurder thuis had afgezet. De politie hield de 19-jarige man thuis aan en nam hem mee naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 1075 ug/l. Aangezien de verdachte beginnend bestuurder is geldt voor hem een limiet van 88 ug/l. Na verhoor en het invorderen van zijn rijbewijs werd de verdachte bij het ziekenhuis afgezet omdat hij een verwonding in zijn gezicht had opgelopen door het ongeval. De auto is weggetakeld.

Twee jongeren aangehouden voor auto-inbraak

BREDA: Zondag meldde een getuige dat er ingebroken werd in een auto in de Hobokenstraat. De getuige gaf een signalement en de richting waarin de daders waren weggelopen.
Een 15-jarige en een 16-jarige Bredanaar zijn aangehouden voor auto-inbraak. Ze zijn beiden in verzekering gesteld voor verhoor. De twee werden in de Steendorpstraat aangehouden. Dat was ook de richting waarin de daders zouden zijn weggelopen.
Een van de verdachten ontkende, de andere bekende de inbraak te hebben gepleegd.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Van haar auto was de portier geforceerd. Er was niets uit weggenomen.

Fransen aangehouden voor uitvoer softdrugs

BREDA: Het Joint Hitteam van de politie hield zondagavond rond 21.00 uur een 20-jarige, 23-jarige en 21-jarige man uit Frankrijk aan voor het bezit van softdrugs. De drie werden in Breda gezien, toen ze verdacht gedrag vertoonde en mogelijk een transactie deden. De politie volgde de auto waarin de mannen zaten en hielden hen staande ter hoogte van Hazeldonk, toen ze de grens met België wilden passeren. Onder de motorkop werd een zak met 170 gram hennep aangetroffen. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten en hierna in vrijheid gesteld. De drie hebben allemaal een dagvaarding meegekregen.

Derde aanhouding voor betrokkenheid bij woninginbraak

BREDA: De politie hield zondag een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor betrokkenheid bij een inbraak in de
Plataanstraat. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrijdagmiddag werd al een 25-jarige en een 36-jarige man uit Breda aangehouden voor de inbraak in de woning, waarbij een laptop werd weggenomen. De gestolen goederen zijn teruggevonden en zullen zo snel mogelijk worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.
De eerste twee verdachten werden aangehouden, nadat ze betrapt werden tijdens de inbraak in de woning. De bewoonster van het pand kwam met haar vriend thuis van het boodschappen doen, toen ze twee mannen in huis zagen staan. De twee gingen er vandoor en de vriend van de bewoonster ging achter de inbrekers aan. De verdachten werden
uiteindelijk ingesloten in een doodlopende brandgang. Hier werden ze aangehouden. De twee zijn in verzekering en in beperkingen gesteld. Hun in verzekeringstelling is inmiddels verlengd.
Van de bewoonster werd aangifte opgenomen. Door de inbraak was de voordeur van haar woning beschadigd en de laptop van haar vriend was gestolen.
De politie zocht vrijdag in de omgeving van de woning tevergeefs naar de laptop.

Bewoner en vriendin overvallen in woning

BREDA: Drie onbekende gemaskerde mannen drongen zondag rond 19.30 uur een woning in de Vestingstraat binnen. De bewoner deed open toen er iemand aan de deur stond en de drie gemaskerde mannen drongen binnen. De bewoner zag een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en de daders eisten geld en namen alle waardevolle goederen mee, waaronder een gering geldbedrag. De bewoner en zijn vriendin moesten op de grond gaan liggen. De daders doorzochten de woning. Na enkele minuten gingen ze naar de buren, die vervolgens de politie belde.
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Van de bewoner is een uitgebreide aangifte opgenomen en er is een sporenonderzoek verricht in de woning.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-01-2011 17:21 | © Regio Midden en West Brabant |