Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 10 januari 2010,


- Persbericht -

'Polderen bij de verstedelijking' Deel 3: Bevochten stedenbouw

Moet Amsterdam inbreiden of overhevelen richting Almere, Hoofddorp of Zaanstad? Stedenbouw in de randstad staat onder de druk van de politiek en lokale ambities en de lobby van de maakindustrie. Is er nog een keuze nu de Almeerse schaalsprongomvang vastgesteld lijkt door betrokken partijen? Onderleiding van moderator Wim Brands gaan deskundigen en tegenstanders op maandag 17 januari in de Rode Hoed met elkaar én de zaal in debat.

Bezorgde burgers, bedrijfsleven, bestuurders en plannenmakers komen aan het woord en discussiëren op het planologische slagveld over de tegenstrijdige visies, belangen en keuzes. Onder leiding van Wim Brands (radio/televisiemaker VPRO). Met onder anderen: planoloog en auteur Len de Klerk, publicist Tijs van den Boomen, Laila Driessen (deputeerde structuurvisie Noord-Holland; o.v.), Eric van der Kooij (DRO Amsterdam) en Gert Urhahn (stedenbouwkundige Urhahn Urban Design), Jack Steijn (voorzitter ORAM), Ernest Briët (Milieufederatie Noord-Holland).

Organisatie: De Rode Hoed en architect Ad Pijlman.Met dank aan het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Kaarten ¤ 12,00 en ¤ 10,00 (CJP/Stadspas/65+), online via www.rodehoed.nl, of aan de kassa. Studenten gratis op vertoon van collegekaart. De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam.Telefoon (020) 638 56 06. Website: www.rodehoed.nl.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde Persbericht -



Ingezonden persbericht