Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Olaf van Haperen wordt partner-aandeelhouder bij Kneppelhout & Korthals Advocaten 17 januari 2011

Per 17 januari 2011 maakt Olaf van Haperen de overstap van Lawton Advocaten naar het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Met de komst van Van Haperen, die zal worden vergezeld door senior medewerkster Tinga Kleefman, breidt Kneppelhout & Korthals de sectie IE & ICT recht aanzienlijk uit.

Van Haperen heeft een brede praktijk opgebouwd in het IE, Media en ICT recht en heeft daarnaast ruime ervaring in de internationale (Amerikaanse) rechtspraktijk. Van Haperen is een van de grondleggers van zijn vorige kantoor, maar heeft na 10 jaar gekozen voor Kneppelhout & Korthals Advocaten. Van Haperen: "De uitdaging om in deze professionele organisatie een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van de (internationale) IE en ICT praktijk sluit aan bij mijn ambitie deel uit te maken van een toonaangevende praktijkgroep en deze te gaan leiden."

Van Haperen studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkt sinds 1995 als advocaat. Hij specialiseerde zich al snel in het intellectuele eigendomsrecht en later in het ICT recht. Van Haperen adviseert en procedeert op het gebied van zowel het klassieke intellectuele eigendomsrecht als het ICT recht. Hij heeft daarbij een uiteenlopende clientèle variërend van private investors in innovatie tot internationale drankenmerken en beursgenoteerde ICT bedrijven. Hij is lid van verschillende inhoudelijke netwerken zoals de BMM, de NVvIR, INTA, De vereniging voor Auteursrecht en AIPPI. Daarnaast is hij (gast)docent aan Fontys Hogeschool en de universiteit van Tilburg.

Sectie IE & ICT recht
Van Haperen zal samen met Kees Capel de sectie IE & ICT recht een herkenbaar gezicht geven. De sectie IE & ICT recht houdt zich bezig met auteursrecht, handelsnaamrecht, ICT & internetrecht, kwekersrecht, merkenrecht, octrooirecht, reclamerecht en tekeningen- en modellenrecht.


---



Ingezonden persbericht