Sempergreen finalist voor Ondernemersprijs Kamer van Koophandel


Sempergreen® tweede in finale tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst

Utrecht - Bunnik, 20110117 -- Sempergreen® uit Odijk, bekend van de vegetatiematten voor groene daken en modulaire producten voor de toepassing van verticaal groen, is tweede geworden in de finale van de Ondernemersprijs van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. Voor Sempergreen® is deze finaleplaats een bevestiging van haar innoverende positie in de markt op het gebied van duurzaam groene daken en wanden. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst waren de bezoekers uitermate enthousiast over de mogelijkheden van de producten en de inspirerende wijze waarop Sempergreen® zich presenteerde op haar stand. Ook burgemeester Ostendorp van de gemeente Bunnik feliciteerde directeur Corné van Garderen met deze prestatie.

De Ondernemersprijs Midden-Nederland wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderneming of organisatie die een aansprekende prestatie heeft geleverd met een meetbare uitstraling voor de regio Midden-Nederland. De jury nomineerde negen bedrijven uit 38 kandidaten. Drie hiervan gingen door naar de finale, waaronder Sempergreen®. De winnaar - Textielverzorging Van der Kleij - werd tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari in het Beatrixtheater in Utrecht bekend gemaakt.


Sempergreen® is producent van vegetatiematten, gekweekt met diverse soorten sedum. Vegetatiematten zijn overal toepasbaar, snel te verwerken en nagenoeg onderhoudsvrij voor groene daken, bloeiende rotondes, erosiewerende taluds, begroeide geluidsschermen en schitterende bodembedekking. De voordelen zijn talrijk; waterretentie tot 45%, energiebesparing, volledig biologisch afbreekbaar, geluiddempend en isolerend.


Daarnaast biedt Sempergreen® Vertical Systems groene muren met behulp van een op maat gemaakt innovatief paneel, beplant met een variëteit aan plantsoorten die weinig onderhoud vergen. Met het ingebouwde irrigatiesysteem krijgen de planten naar behoefte water en voeding. De systemen zijn voorbegroeid en geven direct een groen resultaat. Hierdoor zijn ze breed toepasbaar op gevels, geluidsschermen en afscheidingen of als verticale binnentuin.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Sandra Rietveld, Marketing Manager


E-mailadres: sandra@sempergreen.com
Telefoonnummer: +31 343 539699
Mobiel telefoonnummer: +31 6 31933504


Over Sempergreen®


Sempergreen® uit Odijk, gemeente Bunnik, is opgericht in 1996. Het bedrijf groeide al snel uit tot de grootste leverancier van vegetatiematten voor groene daken, dakterrassen, taluds, rotondes, middenbermen en bodembedekking. Sinds 1997 heeft het bedrijf ervaring met de toepassing van verticaal groen. Onder de naam Sempergreen® Vertical Systems levert Sempergreen® twee producten voor de verticale toepassing van groen. Met een team van vijfendertig vaste medewerkers levert Sempergreen® vegetatiematten en vertical systems uit eigen kwekerij door heel Europa. Sempergreen® heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten.


Meer informatie over Sempergreen® vindt u op www.sempergreen.com.


Meer informatie over Sempergreen® Vertical Systems vindt u op www.sempergreenvertical.com.