IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 17 januari t/m vrijdag 21 januari 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 17 januari
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Arts en schrijver Steven van de Vijver over zijn nieuwe boek: 'Is dat normaal, dokter?'. Welke problemen, angsten en zorgen houden mensen bezig? Twee jaar lang tekende Van de Vijver de ervaringen op uit zijn huisartsenpraktijk in een typisch multiculturele wijk. Het boek biedt een unieke inkijk in de spreekkamer van de huisarts en geeft daarmee een origineel beeld wat er onder de huid van de samenleving speelt.


* Dinsdag 18 januari
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt schrijfster Anjet Daanje. In de roman 'Delle Weel' schetst zij onze maatschappij, waarin onder invloed van media en internet de grens tussen fictie en werkelijkheid vervaagt.


* Woensdag 19 januari
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

De Amerikaniste Marian Janssen schreef een biografie over Isabella Gardner (1915-1981): 'Not at all what one is used to: the life and times of Isabella Gardner' . Gardner was een telg van een oude, vooraanstaande familie van de VS. Na een carrière als comédienne legde zij zich toe op poëzie. Na vier mislukte huwelijken verhuisde Gardner in 1966 naar het Chelsea Hotel in New York, toentertijd de place to be in de internationale kunst-, cultuur- en popscene.


* Donderdag 20 januari
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller spreekt met regisseuse Maria Peters over de verfilming van 'Sonny Boy', de bestseller van Annejet van der Zijl. Een film over het waargebeurde verhaal van de verboden liefde tussen een student uit het Suriname en een oer-Hollandse getrouwde vrouw.


* Vrijdag 21 januari
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Dr. Lotte Asveld is als senior onderzoeker verbonden aan het Rathenau Instituut. In december 2010 verscheen het rapport 'Medische technologie: ook geschikt voor thuisgebruik'. Hierin gaan Asveld en collega's in op zorgtechnologie en de personalisering van de zorg. Dit brengt allerlei ethische dilemma's met zich mee en de lijn tussen ziek en gezond vervaagt.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl