Ingezonden persbericht


Rotterdam, 17 januari 2011

PERSBERICHT

Oprichtster Sant'Egidio België bij studenten bisdom Rotterdam:

'Met de Bijbel in de ene en de krant in de andere hand'.

Vrijdag 14 januari was Hilde Kieboom te gast bij Sjofar, de vereniging voor studenten theologie in bisdom Rotterdam. Zij vertelde over San Egidio, een internationale beweging die vanuit de kerk maatschappelijke activiteiten ontplooit. .

Naast Hilde Kieboom waren ook de leden van de diocesane staf aanwezig, onder wie Mgr. Van Luyn sdb en vicaris-generaal Verbakel. De bijeenkomst werd gehouden in de Maria van Jesse te Delft.

San Egidio is een nieuwe kerkelijke beweging van gewone mensen die, geïnspireerd door paus Johannes Paulus II, 'het charisma hebben om mensen die van de kerk verwijderd zijn geraakt er opnieuw bij te betrekken'. De organisatie combineert aandacht voor de actualiteit met doorleefde spiritualiteit. Naast daadwerkelijke zorg voor daklozen, verslaafden en vereenzaamde mensen in de naaste omgeving en in de Derde Wereld, tracht ze onder meer mensen weer te leren bidden. Zo opereert de beweging 'met de Bijbel in de ene hand en met de krant in de andere', vertelde Hilde Kieboom. Hilde Kieboom heeft samen met haar man de Sant'Egidio Beweging in België opgericht. Zij zijn hiervoor door de Belgische koning in de adelstand verheven.

De leden van Sjofar zijn studenten theologie die gelieerd zijn aan bisdom Rotterdam. Zij studeren, onder meer via de diocesane priester- en diakenopleiding Vronesteyn te Voorburg, aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg (Utrecht), Fontys Hogeschool voor Theologie en Levensbeschouwing (Utrecht), Priester- en diakenopleiding Bovendonk (Hoeven) en Centrum voor kerkelijke opleidingen De Tiltenberg (Haarlem).

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht