NOC*NSF


Radboud Universiteit en NOC*NSF ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Studiemogelijkheden stap vooruit voor topsporters CTO Papendal

NOC*NSF en Radboud Universiteit Nijmegen gaan intensiever met elkaar samenwerken. Het doel is om de combinatie van een fulltime trainingsprogramma en een studie voor topsporters aan het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Papendal mogelijk te maken. Op 17 januari jl. ondertekenden Anton Franken, vicevoorzitter college van bestuur van de Radboud Universiteit en André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF op Papendal een overeenkomst waarmee deze samenwerking werd vastgelegd.

De overeenkomst voorziet onder meer in een onderzoek naar mogelijke decentrale selectie bij de bachelorleidingen met een numerus fixus voor de CTO-topsporters. De overige afspraken richten zich vooral op het faciliteren en begeleiden van de studerende topsporters, verbetering van de communicatie en bijvoorbeeld het wederzijds openstellen van (internationale, wetenschappelijke) netwerken.

Voor de topsporters van CTO Papendal is de overeenkomst een stap vooruit en het vervolmaakt ook de samenwerking met de totale onderwijskolom. Om vanuit de regionale positie de combinatie topsport en studie verder te optimaliseren worden op initiatief van het CTO de onderwijsinstellingen regelmatig uitgenodigd om kolomgebonden onderwerpen te bespreken.

Samenwerkingsverbanden op het gebied van topsport en studie zijn door CTO Papendal eerder al gerealiseerd met het Beekdal Lyceum, het Rijn IJssel College en de Hogeschool Arnhem Nijmegen


----Einde bericht---

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem