Senternovem

18-11-2010 |

Call for Proposals 2011 van het Intelligent Energy for Europe (IEE) Programma vroeger open dan normaal

Op 18 januari 2011 houdt de Europese Commissie een Europese IEE information day. De Call for Proposals 2011 wordt waarschijnlijk eerder dan normaal gepubliceerd. Mogelijk al in februari 2011.

Noteer de datum van de information day alvast in uw agenda! U kunt binnenkort aanmelden via de website van de Europese Commissie. Het IEE werkprogramma 2011 is nog niet officieel gepubliceerd maar de hoofdlijnen zijn inmiddels al bekend.

Ook is bekend dat ELENA volgend jaar weer budget zal krijgen. ELENA is een subsidie voor het schrijven van investeringsprogramma's en businessplannen van meer dan 50 miljoen euro.
Projecten moeten zich richten op publieke gebouwen, stedelijk transport en lokale infrastructuur. Voor projecten die niet voldoen aan de minimum eis van 50 miljoen euro investering is er goed nieuws: er komt een nieuwe regeling ter ondersteuning en financiering van kleine investeringsprojecten die economisch en financieel leefbaar zijn. Zo kan de regeling onder meer de verstrekking en toewijzing van kapitaal voor leningen, garanties, equity en andere financiële producten omvatten.

Wilt u weten of uw project financiering kan krijgen en wilt u meer weten over de IEE onderwerpen van deze call? Neem dan contact op met Kathrin Braun of Christian Jagersma van EG-Liaison op 088 - 602 52 50. Wijzigingsdatum |

18-11-2010