Gemeente Kapelle

Stichting Welzijn Kapelle

De Stichting Welzijn Kapelle is er voor iedereen, ook voor mensen die door problemen in een isolement terecht zijn gekomen of op zoek zijn naar een maatje. Onze intensieve vrijwilligerszorg zet vrijwilligers in bij mensen in kwetsbare situaties, waarbij âmeedoen' aan de samenleving centraal staat. Het gaat daarbij om zogenaamd 1-op-1 contact. Vaak helpen gezellige activiteiten iemand weer op gang te komen in de maatschappij. Voor een aantal mensen zoeken wij nog een maatje. Lijkt het u wat om maatje te worden, neem dan eens contact met ons op. Tevens zoekt de Stichting voor Cederhof vrijwilligers die zich actief willen inzetten om bewoners van de verpleegunit te begeleiden bij de maaltijd, koffie of activiteiten.

Cultuurbus
Houdt u van cultuur en theater? Met de cultuurbus bieden de Stichting Welzijn Kapelle, ANBO, seniorenraad commissie Welzijn en de PCOB u een avondje âuit en thuisâ. Zo hoeft u niet alleen door het donker naar een voorstelling te rijden. U stapt samen met anderen uit uw dorp gezellig in de cultuurbus.

Dinsdag 18 januari 2011 - Der Zigeunerbaron = vol

Donderdag 3 februari 2011 â Bezoek aan de Landelijke première van â1953 de Musicalâ in de Stadschouwburg te Middelburg, kosten: ⬠40,-.

Maandag 2 mei 2011 â Tineke Schouten, Schouwburg De Maagd te Bergen op Zoom, kosten ⬠41,-.

Aanmelden
Opstappen kan in Wemeldinge, Kapelle en Schore. Meer informatie en aanmelden kan via Stichting Welzijn Kapelle: info@welzijnkapelle.nl of (0113) 34 34 74.

Vrijwillige palliatieve terminale zorg
De meeste mensen willen graag in hun laatste levensfase thuis blijven wonen. Vrijwilligers vormen hierbij een onmisbare schakel in de keten van zorg. De kern van het werk van de vrijwilliger is die hulp te bieden waaraan de zorgvrager en de mantelzorger behoefte hebben. Veel uren worden (wakend) aan het bed doorgebracht en in de omgeving van de mantelzorger. Zij zijn aanwezig zonder âte moetenâ, dit in tegenstelling tot de professionele zorg. Die nabijheid is een belangrijke kracht. Door de inzet van een vrijwilliger vergroot men de keuzemogelijkheid van de zorgvrager en mantelzorger en wordt bijgedragen aan een daadwerkelijke verbetering van de kwaliteit van het leven in de laatste levensfase. Ook u kunt een beroep doen op onze groep vrijwilligers. Wacht u vooral niet té lang, los van de zorg moet u tijd voor elkààr hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. K. Kiezenberg, coördinator VPTZ van SMWO, via (0113) 27 71 11. Hulpvragen kunt u op werkdagen melden via 06 â 55 83 02 57 (08.30 - 17.00 uur). De hulp is gratis.

Sociaal café Wemeldinge
Op vrijdag 10 december 2010 is er van 09.30 tot 11.30 uur weer een Sociaal café in dorpshuis âDe Wemelâ te Wemeldinge. Deze keer worden er kerststukjes gemaakt. Deelname kost ⬠2,50.

Reparatie, informatie en preventie
Is uw rollator nog in orde? Laat uw rollator gratis nakijken en indien nodig repareren door Jeremiasse op woensdag 15 december 2010 tussen 10.00 en 12.00 uur in âDe Wemelâ in Wemeldinge en tussen 14.00 en 16.00 uur in Zorgcentrum Cederhof Kapelle. Tevens kunt u terecht voor informatie over het aanvragen van voorzieningen via de Wmo en is er een presentatie over veiligheid, mobiliteit en valpreventie.