Hogeschool Windesheim

Persbericht, 7 januari 2011

Als je geluk hebt, word je rijk oud, zodat je bij gezondheidsproblemen niet afhankelijk bent van liefdadigheid maar zelf je zorg kunt inkopen. Dinsdag 18 januari gaan tafelgasten en publiek, in Peper & Zout, met elkaar in gesprek over de toekomst van ouderen in verzorgingshuizen en de kwaliteit van en de ontwikkelingen in de ouderenzorg.

De kwaliteit van de zorg lijkt steeds verder achteruit te hollen. Hoe zorgen we ervoor dat je als oudere in een verzorgingshuis waardig oud kunt worden, ook als je niet rijk bent? Hoe kan de verzorging van ouderen, door en voor de verzorgende, beter geregeld worden? Hoe kan de omgeving bijdragen aan een kwalitatief betere ouderenzorg? Peper & Zout vindt plaats in het restaurantgedeelte van Regardz Event Center Nieuwe Buitensociëteit en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via www.vuconnected.nl.

Tafelgasten
Aan de discussietafel zitten diverse (ervarings)deskundigen op het gebied van de ouderenzorg: Carolien Smits, Windesheimlector Innoveren in de Ouderenzorg; Wim Rave, Driezorg directeur-bestuurder; Margo Brands, ANBO-adviseur; Gerda van Brummelen, V&VN-adviseur en Hans Peter Benschop, trendwatcher van Trendbureau Overijssel.

Over Peper & Zout smaakmakende gesprekken
Uiteenlopende themaâs, pittige vragen, levendige gesprekken, livemuziek en een frisse ambiance kenmerken Peper & Zout: het praatprogramma met diepgang in een luchtige setting. Peper & Zout is een gezamenlijk initiatief van de Stentor, de lectoren van Windesheim en VUconnected.