Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt beroepen- en opleidingenbeurs Spots on Jobs

RVD, 10 januari 2011, nr. 6

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagmiddag 18 januari de beroepen- en opleidingenbeurs Spots on Jobs in de Fokker Terminal te Den Haag. De beurs wordt gehouden van maandag 17 tot en met zaterdag 22 januari en richt zich op leerlingen uit het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Naast ontmoetingen op de beursvloer worden er ook netwerkbijeenkomsten gehouden.

Op de beurs kunnen leerlingen zich door opleidingsinstituten en bedrijven laten informeren over hun toekomstmogelijkheden. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. Voordat de leerlingen de beurs bezoeken, bereiden zij zich op school voor. Op basis van hun belangstelling voor een specifiek bedrijf of onderwijsinstelling wordt een beursprogramma samengesteld en krijgen zij een opdrachtenkaart.

De netwerkbijeenkomsten zijn bestemd voor onder anderen beleidsmedewerkers van gemeenten uit de regio Haaglanden, managers van scholen uit het voorgezet onderwijs en vmbo-opleidingen, politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Thema is de relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, en de rol van de gemeenten hierin.

Spots on Jobs is een initiatief van Spirit4You. Dit is een samenwerkingsverband tussen het vmbo en het mbo in de regio Haaglanden. Doel is om de in- en doorstroom van leerlingen in het mbo te bevorderen, schooluitval te verminderen en leerlingen maximale ontplooiingskansen te geven.

Noot voor redacties (