Gemeente Hellevoetsluis


Informatieavond concept Ecologisch beheerplan

Op 9 december 2009 is het Groenstructuurplan Hellevoetsluis 2010-2020 vastgesteld. Eén van de doelen uit het Groenstructuurplan is het realiseren van een betere ecologische kwaliteit van het groen in Hellevoetsluis. Om dit nader uit te werken is de gemeente momenteel bezig met het opstellen van een Ecologisch Beheerplan. In dit beheerplan worden verschillende beheerpakketten uitgewerkt voor gras en bermen, bosplantsoen en heesters en voor (natuurvriendelijke) oevers. Het doel van het beheerplan is het realiseren van een gevarieerde en visueel aantrekkelijke groenstructuur binnen de bebouwde kom waardoor de aantallen en diversiteit van flora en fauna toenemen. In het Beheerplan is een kaart opgenomen waarop staat aangegeven welke locaties binnen Hellevoetsluis potenties hebben voor ecologisch beheer en waar in de toekomst mogelijk ecologisch beheer gaat plaatsvinden.

Ter inzage
Het concept Ecologisch Beheerplan ligt nog tot en met 27 januari 2011 ter inzage en is in te zien op de website van de gemeente (www.hellevoetsluis.nl) en bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26.

Informatieavond
Op dinsdag 18 januari 2011 om 20.00 uur wordt in het gemeentehuis (Oostzanddijk 26), tijdens een informatieavond het concept plan gepresenteerd. Het doel van de avond is om iedereen zo goed als mogelijk te informeren over de plannen en de mogelijkheid te bieden om te reageren. De avond is niet bedoeld om klachten in te dienen over de openbare ruimte. Hiervoor kunt u terecht bij meldpunt openbare ruimte 330250.

Het programma is als volgt:
19.45 uur Inloop met koffie/thee
20.00 uur Welkomstwoord door de projectleider
20.10 uur Presentatie concept Ecologisch beheerplan 20:30 uur Vragen stellen
21.00 uur Rondgang langs de kaarten met mogelijkheid tot reageren 21:30 uur Afsluiting

Aanmelden
Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld de informatieavond bij te wonen. Wel willen we graag van tevoren weten hoeveel mensen er komen. Wij verzoeken u daarom u uiterlijk maandag 17 januari 12.00 uur op te geven voor de informatieavond via m.santen@hellevoetsluis.nl. Indien u niet beschikt over internet kunt u zich telefonisch aanmelden bij Marlies van Santen, tel. nr. 0181-330313.


01/11/2011