Gemeente Voerendaal


\ 12/1/2011 - Twee studenten verleggen grenzen
Dinsdag 18 januari om 11.00 uur aan de vijver tegenover winkelcentrum Furenthela plaatst directeur dhr. Giel Braun in Voerendaal namens Profcore stickers van zijn bedrijf op de jeep van twee MBO-studenten Paul Sijben en Robin Ariens. Met deze symbolische actie sponsort Profcore de aankoop van de jeep voor dit tweetal ondernemende studenten motorvoertuigentechniek die in het kader van hun eindexamen stage lopen in Zuid Senegal. Profcore onderstreept daarmee haar doel om jonge starters te steunen als zij zelf voldoende initiatief tonen. De overdracht vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester Sprokkel en wethouder Lipsch van de gemeente Voerendaal.

Paul en Robin hebben de oude Jeep (een Mitsubishi Pajero) opgeknapt en rijden daarmee onder de vlag van de nationale actie Go for Africa naar Senegal. De reis duurt drie weken, ruim 7500 km waarvan gedeeltelijk door de Sahara. Verder dragen de twee studenten in een project van 7 weken hun kennis over aan studenten motorvoertuigentechniek op een school in Senegal. Zij verleggen daarmee letterlijk hun grenzen. Zij dragen hun steentje bij aan het beroepsonderwijs in Afrika, ze zorgen voor lesmateriaal en last but not least heeft hun stage ook een maatschappelijk karakter, want de opgeknapte jeep blijft achterin Afrika, als lesmateriaal.

Paul en Robin hebben met Profcore een heuse hoofdsponsor weten te vinden. Maar ook daarnaast spannen zij zich in om andere fondsen te verwerven (sponsors zijn nog welkom). Zo treedt Paul samen met zijn debuterende ska/rock-band Jean and the piepkes (waar hij lead-zanger is) op 29 januari op in zaal ff Keulen in Voerendaal en organiseert Robin een afscheidsfeest bij zijn voetbalclub Lindenheuvel. De opbrengsten gaan mee in het project.

Meer informatie neem dan contact op met Paul Sijben, telefoonnummer 06-53637356 of per e-mail http://www.stageafrika.nl/