Rijksvoorlichtingsdienst

Staatssecretaris Bleker deelt schoolfruit uit

In de Haagse Houtwijkschool deelt staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dinsdag 18 januari een kistje fruit uit. Dit is het startschot van het (Nederlandse deel van het) Europees schoolfruitprogramma.

Leerlingen op een school die meedoet aan het schoolfruitprogramma, krijgen kosteloos 8-10 weken lang 2-3 keer per week fruit. Op deze manier wordt fruit eten de gewoonste zaak van de wereld. De insteek is dat de leerlingen ook na afloop van het programma fruit blijven eten.

Vertegenwoordigers van de media kunnen deze bijeenkomst bijwonen van 9.00 tot 10.00 uur op openbare basisschool Houtwijk, Mari Andriessenstraat 42 in Den Haag.

In Nederland kunnen in schooljaar 2010-2011 ruim 1400 scholen meedoen met het programma. Inschrijven kan nog via www.euschoolfruit.nl.

Het programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Productschap Tuinbouw, The Greenery, Freshweb.nl, Fruitschool, Willem&Drees en Van Kekem Fruit. Het ministerie van EL&I, het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten en het Voedingscentrum ondersteunen dit programma.

Noot voor redacties (