18 januari: Ontd ek nieuwe kansen dankzij zonne-energie

14/01/2011 11:59

High Tech Campus Eindhoven

Eindhoven - Op dinsdag 18 januari organiseren Mikrocentrum en High Tech Campus Eindhoven de tweede workshop uit het Solar technology programma voor business development. Na een succesvolle start in december, krijgen deelnemers wederom de mogelijkheid hun plaats te ontdekken in de verschillende waardeketens die zich ontwikkelen rondom op zonne-energie gebaseerde technologieën. Doelgroepen zijn o.a. MKB bedrijven in de technische maakindustrie, start-ups, spin-offs, incubators, maar ook research- en kennisorganisaties en partijen die al actief zijn in deze markt.

High Tech Campus Eindhoven draait om open innovatie en is daarom de ideale locatie voor deze workshop. Deelnemers leggen contacten en delen kennis om de waardeketen beter te begrijpen en erop aan te sluiten. Daarnaast is een deel van de Campusbedrijven actief op solar gebied. De workshops starten om 13.00u in het Conference Center. Alle workshops kennen dezelfde programmering en zijn gebaseerd op een specifieke solar technologie. Meer informatie en aanmelding via www.solar-technology.nl.

Landelijke solar roadmap

Dankzij financiële bijdragen van het Ondernemersplein van de Gemeente Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en AgentschapNL als ook de organisatorische inzet van Mikrocentrum, Free Energy Consulting, Solliance en High Tech Campus Eindhoven, is deelname aan de workshops gratis. Inmiddels hebben al meer dan 700 personen uit het bedrijfsleven zich aangemeld voor de gehele cyclus, met een gemiddelde van meer dan 450 personen per workshop en dit aantal stijgt nog steeds.

In totaal worden in dit Solar technology programma 4 business development workshops georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten worden ook kruisverbanden gelegd met de landelijke solar roadmap die op 2 maart officieel zal worden overhandigd aan de overheid tijdens een separate bijeenkomst van de BOM eveneens op High Tech Campus Eindhoven.

Groeimarkt

De internationale markt voor zonne-energie heeft jarenlang een spectaculaire groei laten zien. Maar ook nu nog zijn er tal van ontwikkelingen. Nederland beschikt over veel kennis en infrastructuur, zeker in de regio Zuidoost-Nederland. Voor veel bedrijven in deze regio is zonne-energie nooit een kernactiviteit geweest, maar nu zien zij groeikansen. Ze weten alleen nog niet hoe ze hiermee een start kunnen maken en met deze workshop kan een begin worden gemaakt.

Door aan te sluiten bij de verschillende waardeketens, kunnen bedrijven nieuwe en/of nog betere resultaten bereiken op solar gebied. De ontwikkelingen zullen rechtstreekse gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in deze 'jonge' economische sector zowel qua ontwikkeling als productie. Daarmee is de solar markt een aantrekkelijke groeimarkt.


- EINDE -

Over High Tech Campus Eindhoven:

High Tech Campus Eindhoven behoort tot de 17% grootste science parks in de wereld en is door het ministerie van Economische Zaken aangemerkt als 'campus van nationaal belang'. High Tech Campus Eindhoven is een R?-ecosysteem waar meer dan 90 bedrijven en instituten en zo'n 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan de technologieën en producten van morgen. De voorkeursmanier van werken op de Campus is Open Innovatie. Dat houdt in dat Campusbedrijven kennis, kunde en R?-faciliteiten (zoals labs, cleanrooms en apparatuur) met elkaar delen om sneller, beter en klantgerichter te kunnen innoveren.

De bedrijven op de Campus hebben een focus op de technologiedomeinen High Tech Systems, Microsystems, Embedded Systems, Life Sciences en Infotainment. Vanuit die domeinen creëren zij innovaties in met name de toepassingsgebieden Health, Experience en Energy. De internationale community van High Tech Campus Eindhoven heeft een gezamenlijke drive om innovatieve oplossingen te creëren die het leven van mensen wereldwijd gezonder, aangenamer, makkelijker en interessanter maken en die een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Daarmee is de Campus een plaats waar ondernemingszin, hoogwaardig onderzoek en creativiteit floreren en resulteren in succesvolle nieuwe producten voor de wereldmarkt. High Tech Campus Eindhoven is de Hotspot for Human Focused Innovation. www.hightechcampus.nl


---

Over Mikrocentrum:

Mikrocentrum is als kennis en netwerkinstituut een platform for high-tech knowledge & business Development. Mikrocentrum is sinds ruim 40 jaar een stichting voor het industrieel bedrijfsleven en organiseert ca 500 specialistische opleidingen en een 50-tal high-tech gerichte evenementen per jaar, waarvan een 10-tal vakbeurzen en congressen en een 40-tal themadagen. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en in totaal meer dan 20.000 mensen deel aan Mikrocentrum activiteiten. Daarnaast is Mikrocentrum een High Tech Platform met ca 500 aangesloten bedrijven. Mikrocentrum opereert met ca. 40 vaste medewerkers en ruim 135 freelance docenten. www.mikrocentrum.nl





http://www.hightechcampus.nl/go/pages/welcome


Noot voor de redactie: