Gemeente Maasgouw


Sportstimuleringsproject Special Heroes van start

Special Heroes

Op vrijdag 14 januari 2011 heeft wethouder Twan Huyskens van de gemeente Maasgouw het startsein gegeven voor het eerste sportstimuleringsproject van Special Heroes.

Dat gebeurde bij de Maaskei in Heel. Het is het eerste sportstimuleringsproject in Midden-Limburg. Het initiatief is bij de Maaskei geĂŻntroduceerd door het gemeentelijk samenwerkingsverband `Iedereen Kan Sporten Midden Limburg'. Special Heroes zal in nauwe samenwerking met Iedereen Kan Sporten het stimuleringsproject voor Midden Limburg vorm geven. Voor de leerlingen van de Maaskei staan diverse sporten zoals dans, zelfverdediging en voetbal op het programma. De leerlingen starten in januari en februari 2011 met dansen. Dansschool Dance Point verzorgt de lessen.

Het stimuleringsproject is bedoeld om leerlingen binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. De leerling en zijn sportwensen staan hierbij centraal. Daarnaast worden ook de ouders actief bij de sportkeuze en wijze van uitvoering betrokken.
Zowel Special Heroes als `Iedereen Kan Sporten in Midden-Limburg' houden zich bezig met sportstimulering voor leerlingen in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00