Gemeente Maasgouw


Verandering "Tafeltje-dek-je" in Maasbracht, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak

Per 1 februari verandert de warme maaltijdvoorziening oftewel "Tafeltje-dek-je" in de hierbovengenoemde kernen.

"Tafeltje-dek-je"
Op dit moment worden de warme maaltijden bereid door de keuken van Dr. Engelsoord in Maasbracht. De Zorggroep waar Dr. Engelsoord toe behoort, heeft aangegeven te gaan stoppen met het bereiden van warme maaltijden voor "Tafeltje-dek-je". De gemeente betreurt dit besluit en heeft in overleg met de Zorggroep en Proteion Welzijn naar alternatieven gezocht.

Koelverse of diepvries maaltijd via de Zorggroep Als u zelf geen boodschappen meer kunt doen of niet meer in staat bent om te koken, kunt u een beroep doen op De Groene Kruis maaltijden van De Zorggroep. Er is een ruime keuze uit koelverse of vriesverse maaltijden. De bestelde maaltijden worden één keer per week op het huisadres afgeleverd. U kunt kiezen voor soep, een hoofdgerecht, een salade (alleen in geval van koelvers) en/of een nagerecht. Koelverse maaltijden worden traditioneel bereid, volgens een vastgesteld recept. U bewaart de koelverse maaltijden in de koelkast. Verwarm het in de magnetron op het moment dat het u schikt.
De vriesverse maaltijden worden bevroren aangeleverd zodat u deze in de diepvries kunt bewaren. U kunt het eten opwarmen in de magnetron of in de oven. Aanmelden, doorgeven van wijzigingen, betaling en dergelijke gebeurt allemaal via de Zorggroep. De prijzen van de maaltijden zijn per 1 januari 2011:

koelvers vriesvers
soep EUR 0,80 EUR 1,20
hoofdgerecht EUR 5,25 EUR 5,45
salade EUR1,25 n.v.t.
nagerecht EUR 0,70 EUR 0,67

Diepvries of warme maaltijden via Proteion Welzijn Als u gewend bent om een warme maaltijd te ontvangen, dan kunt u via Proteion Welzijn een warme maaltijd blijven ontvangen of diepvriesmaaltijden bestellen. In samenwerking met Apetito is het voor Proteion Welzijn mogelijk om ook in 2011 een warme maaltijd aan te bieden in Maasbracht, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak. De prijs voor een aan huis bezorgde warme maaltijd (hoofdgerecht) bedraagt EUR 7,50. De service van diepvriesmaaltijden via Apetito bestaat al langere tijd. Via Proteion Welzijn kunt u zich aanmelden voor zowel de diepvries als de warme maaltijden. Zij verzorgen de rest van de administratie, zoals de nota's en wijzigingen.

Overige alternatieven
Naast de hierboven beschreven alternatieven is er nog een breed scala van andere marktaanbieders. Bijvoorbeeld via internet:

www.lekker-thuis.nl
Via deze site kunnen diepvriesmaaltijden worden besteld via internet, per fax, mail of telefoon. Eén keer per drie weken worden de maaltijden thuisbezorgd. De prijs van een hoofdgerecht varieert tussen de EUR 5,15 en EUR 5,95.

www.versaantafel.nl
Voor deze site gelden nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de site hierboven. De prijs van een hoofdgerecht is hier echter vast EUR 5,25 per maaltijd.

Iedere supermarkt heeft koelverse maaltijden in het assortiment die in de koelkast bewaard kunnen worden en door middel van magnetron of oven verwarmd kunnen worden. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het restaurant van Dr. Engelsoord.

Keuzevrijheid
U bent zelf vrij om te kiezen van welk alternatief u gebruik wilt maken. In januari 2011 zullen zowel de Zorggroep als Proteion Welzijn u voldoende informeren over de verandering en de mogelijkheden om een maaltijd thuis te ontvangen. U wordt hierover door hun persoonlijk benaderd en geïnformeerd.

Ingangsdatum
De verandering gaat in per 1 februari 2011. Deze verandering geldt alleen voor de kernen Maasbracht, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak.

Informatie
Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft of meer informatie wilt, aarzelt u dan niet en neem gerust contact met ons op. Dat kunt u doen door te bellen naar Proteion Welzijn via nummer (0475) 45 30 33, met het Meldpunt Maaltijden van de Zorggroep via nummer 088-61 00 888 of te bellen naar het Maatschappelijk Adviespunt van de gemeente Maasgouw via nummer (0475) 85 26 00. Ook kunt u een mail te sturen naar welzijn@proteion.nl of roermond.meldpuntmaaltijden@dezorggroep.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00