FNV KIEM

FNV KIEM tegen gedwongen ontslagen bij Noordhoff

dinsdag 18 januari 2011

Bij het personeel van Noordhoff Uitgevers is geen draagvlak voor de door de directie voorgestelde reorganisatie. Dat concludeert FNV KIEM nu Noordhoff Uitgevers heeft besloten om de voorgenomen reorganisatie binnen het uitgeefbedrijf door te zetten ondanks het feit dat de ondernemingsraad hierover een negatief advies heeft gegeven.

FNV KIEM had in december met de ondernemingsraad afgesproken dat hij bereid was om samen met CNV Media te gaan onderhandelen over een sociaal plan waarin de sociale gevolgen voor de betrokken medewerkers zo goed mogelijk zouden worden opgevangen. Nu er echter een negatief advies ligt van de OR is er een nieuwe situatie ontstaan.

In een brief die gisteren is verstuurd aan de leden die werken bij Noordhoff Uitgevers keert FNV KIEM zich tegen gedwongen ontslagen. De vakbond stelt dat hij bereid is om afspraken te maken over een bemiddeling `van werk naar werk' of passende schadeloosstellingen, maar uitsluitend op strikt vrijwillige basis.

FNV KIEM zal zich met hand en tand verzetten als de directie van Noordhoff besluit om op individuele basis ontslag aan te vragen voor medewerkers. Personeel van Noordhoff wordt geadviseerd om niet in te gaan op uitnodigingen voor individuele gesprekken, maar af te wachten tot er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de bonden (FNV KIEM en CNV Media) en de directie van Noordhoff.

Als er meer duidelijk is organiseert FNV KIEM in Groningen en Houten ledenvergaderingen. Voor dringende vragen kun je contact opnemen met bestuurder Anne-Jan de Graaf.