Gemeente Oldebroek


Dorpsgesprekken Toekomstvisie van start!

Deze week beginnen de dorpsgesprekken over de Toekomstvisie voor 2030. Dinsdag 18 januari komt het college van burgemeester en wethouders naar dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde. Woensdag 19 januari is het de beurt aan Wezep Noord Oost en ontvangen burgemeester en wethouders u in Dorpshuis Wezep. De dorpsgesprekken beginnen om 19.30 uur, om 19.15 uur staat er koffie of thee voor u klaar. Iedereen is van harte welkom.

Waarom een Toekomstvisie 2030?
Het jaar 2030 lijkt ver weg, maar de keuzes die wij nu maken, hebben gevolgen voor later. Als wij willen dat onze dorpen ook in de toekomst een goede plek zijn om te wonen, te werken en samen te leven moeten we nu zorgvuldig omspringen met ruimte, geld en mogelijkheden. De Toekomstvisie 2030 gaat over wonen, werken, landschap, recreatie, zorg en maatschappelijke voorzieningen. Dit hangt allemaal met elkaar samen en beïnvloedt elkaar. Daarom is het belangrijk te weten welke kant we op willen. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders kunnen dat niet alleen. U hebt daar een belangrijke stem in. Uw mening is voor ons belangrijke informatie om de goede koers te bepalen. U kent het eigene, het bijzondere, het karakteristieke van onze gemeente. Aan ons allen de vraag wat de sterke punten zijn en waar de kansen liggen. Daarover praten we met u in de dorpsgesprekken.

Iedereen kan meedoen!
In alle kernen organiseren we een dorpsgesprek. Iedereen kan dus meedoen met het maken van de Toekomstvisie voor 2030. Na Oosterwolde en Wezep Noord Oost bezoeken we:

24 januari 2011 Oldebroek - Kulturhus De Talter
27 januari 2011 't Loo - dorpshuis 't Grinthuus
2 februari 2011Wezep Centrum West - dorpshuis Wezep
3 februari 2011 Noordeinde - dorpshuis 't Noorderhuukien 9 februari 2011 Hattemerbroek - dorpshuis De Bouwakker

Onder Actueel op deze site leest u meer over de toekomstvisie en de stappen die we de komende maanden gaan zetten.