Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 18 januari 2011

VERKIEZING PROVINCALE STATEN 2011

STEMMEN BIJ VOLMACHT
De burgemeester van Oldebroek maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Gelderland in kieskring 1 (Arnhem) op woensdag 2 maart 2011 een kiezer is toegestaan bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. Machtiging door schriftelijke aanvraag

1. Bij de sectie Burgerzaken in het gemeentehuis en in het Dorpskantoor te Wezep zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.
2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op woensdag 16 februari 2011 door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 18 januari 2011 als kiezer is geregistreerd.
3. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 18 januari 2011 als kiezer zijn geregistreerd.
4. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs.
5. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

B. Machtiging door overdracht van de stempas

1. De kiezer kan een andere kiezer die in dezelfde gemeente als kiezer is geregistreerd, machtigen om voor hem/haar te stemmen.
2. De kiezer tekent daartoe het formulier dat voorkomt op de stempas en laat de kaart door de gemachtigde medeondertekenen.
3. De kiezer draagt de, aldus in een volmachtbewijs omgezette, stempas aan de gemachtigde over.
4. Tevens moet de kiezer een kopie van een geldig identiteitsbewijs of een maximaal 5 jaar verlopen identiteitsbewijs aan de gemachtigde meegeven. Deze kopie moet de gemachtigde aan de voorzitter van het stembureau laten zien.
5. Het overdragen, van de in volmachtbewijs omgezette stempas, kan tot en met de dag van de stemming.
6. Een volmacht verleend door overdracht van de stempas kan, tot het uitbrengen van een stem door de gemachtigde, door de volmachtgever worden ingetrokken.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. De volmachtstem moet tegelijk met de eigen stem worden uitgebracht. Nadere inlichtingen worden verstrekt door de sectie Burgerzaken, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, tel. (0525) 638220/638217/638219.

VERKIEZING PROVINCIALE STATEN 2011
STEMMEN IN EEN ANDERE GEMEENTE MET EEN KIEZERSPAS
De burgemeester van Oldebroek maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Gelderland in kieskring 1 (Arnhem) op woensdag 2 maart 2011 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een andere gemeente binnen het gebied waarvoor de verkiezing geldt.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.
A. Schriftelijke aanvraag

1. Bij de sectie Burgerzaken in het gemeentehuis en in het Dorpskantoor te Wezep zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een andere gemeente aan de stemming te kunnen deelnemen.
2. Het verzoekschrift, alsmede de stempas (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op woensdag 16 februari 2011, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 18 januari 2011 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming deel te nemen..
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de stempas gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. Mondelinge aanvraag

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de stempas, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de stemming (25 februari 2011) de stempas over te leggen bij Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats waar hij/zij op dinsdag 18 januari 2011 als kiezer is geregistreerd.
2. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming deel te nemen.
3. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de stempas gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen. Als u gaat stemmen moet u naast uw kiezerspas ook een geldig identiteitsbewijs of een maximaal 5 jaar verlopen identiteitsbewijs overleggen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. Nadere inlichtingen worden verstrekt door de sectie Burgerzaken, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, tel (0525) 638220/638217/638219.

RAADSVERGADERING
Dinsdag 25 januari 2011 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis in Oldebroek. AGENDA

01.
Opening.

02.
Vaststelling van de agenda.

03.
Vaststelling notulen vergadering van 14 december 2010.
04.
Ingekomen stukken.

05.
Mededelingen en informatie van het college:

-beantwoording schriftelijke vragen PvdA-fractie inzake ontwikkelingen rondweg 't Harde.
06.
Mondelinge vragen van raadsleden.

07.
Lijst van B-onderwerpen (akkoord zonder bespreking):
- Instemmen met Kadernota participatiebeleid;

- Intrekken beleidsregels met betrekking tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen;
- Vaststellen straatnaam in het bestemmingsplan "Wezep, Oude Wapenveldseweg";
- Instemmen met Nota professionalisering milieuhandhaving, actualisatie 2010;
- Vaststellen subsidieverordening energiebesparing eigen woningen particulieren.
08.
Vaststelling Meerjaren ontwikkelprogramma recreatie & toerisme 2011-2014.
09.
Bezuinigingen:

·instemmen met plan van aanpak uitwerking bezuinigingsideeën;
·doen van richtinggevende uitspraken over bezuinigingen.
10.
Overige begrotingswijzigingen.

11.
Sluiting.

Woensdag 26 januari 2011 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis in Oldebroek. AGENDA

01.
Opening.

02.
Vaststelling van de agenda.

03.
Vaststelling profielschets nieuwe burgemeester.

04
Instelling vertrouwenscommissie, vaststelling verordening vertrouwenscommissie en beschikbaarstelling van budget.
05.
Sluiting.

De vergaderstukken zijn ook digitaal in te zien in het BIS (bestuursinformatiesysteem) (internetadres: http://bis.oldebroek.nl).

Algemene toelichting op de raadsagenda
De punten op de lijst van B-onderwerpen - de hamerstukken - worden zonder discussie bij hamerslag besloten in de raadsvergadering. Bij de vaststelling van de agenda aan het begin van de vergadering is het mogelijk dat een punt van de B-lijst toch wordt aangemerkt als bespreekpunt.

Uitzending raadsvergaderingen
De raadsvergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via internet. Op de dag van de raadsvergadering vindt u rechts op de startpagina van www.oldebroek.nl een knop 'beluisteren raadsvergadering'. Klikt u daarop, dan komt u direct in het scherm van de geluidsuitzending. Om 19.30 uur begint de vergadering en start de uitzending automatisch.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma 'Rondje Politiek' uit. In de komende weken zijn aan de beurt: Woensdag 19 januariChristenUnie / PvdA
Woensdag 26 januari VVD / ABO