Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 18-01-2011

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond maandagmorgen een aanrijding tussen een stadbus en een personenauto plaats. Twee personen moesten naar het ziekenhuis.

Een stadsbus stond omstreeks 07.10 uur te wachten voor het verkeerslicht ter hoogte van de kruising van de Vleutenseweg. Toen de chauffeur wit licht kreeg trok hij op en wilde via de busbaan in de richting van de Thomas A Kempisweg rijden. Op dat moment stak plotseling een bestuurder van een personenauto de kruising over. De chauffeur zag geen kans meer de auto te ontwijken en reed tegen de flank van de auto.

In de auto zaten twee mannen, 47 en 32 jaar, beiden uit Utrecht. Zij werden door de brandweer bevrijd en voor onderzoek meegenomen naar het UMC in Utrecht. Getuigen hebben aan de politie verklaard dat de bestuurder van de personenauto door het rode verkeerslicht was gereden. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen op heterdaad aangehouden omdat zij hadden ingebroken bij een woonboot.

Getuigen belden omstreeks 18.15 uur naar de politie omdat men zag dat twee mannen aan het inbreken waren bij een woonboot aan de Da Costakade. Agenten gingen ter plaatse, maar troffen de inbrekers niet meer aan. In de omgeving werd gezocht naar het tweetal. Op de hoek van de Asselijnstraat met de Croeselaan zagen agenten twee mannen over een tas gebogen staan.

De mannen, 25 en 27 jaar beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, voldeden aan de opgegeven signalementen en werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een huis aan de Akkrumerraklaan heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie via Meld Misdaad Anoniem en politieonderzoek stelde de politie omstreeks 12.05 uur een onderzoek in bij een huis aan de Akkrumerraklaan. In de woning zou een hennepkwekerij aanwezig zijn. De agenten belden aan, maar er werd niet opengedaan. Toen men besloot een raam open te breken, om toch naar binnen te kunnen, werd plotseling wel de deur opengedaan. In het huis werd op de bovenverdieping een complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 300 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.

Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 31-jarige man uit Utrecht die in het huis aanwezig was, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt of de aangehouden man ook de eigenaar van de woning is.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rijksweg A 27 vond in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari een aanrijding plaats. Hierbij raakte een man gewond.

De politie kreeg omstreeks 02.15 uur een melding dat een man bij wegwerkzaamheden op een pijlwagen was gereden. Ter plaatse troffen agenten een 33-jarige bestuurder uit Assen gewond in zijn auto aan. De man werd uit zijn auto gehaald en met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie sluit niet uit dat de man onder invloed in zijn auto reed. Verder onderzoek moet duidelijkheid geven over de exacte toedracht van de aanrijding.