Gemeente Lelystad

Extra service kavelkopers: gratis adviesgesprek met bouwcoach

Maandag 17 januari 2011

Wie in Lelystad een eigen huis wil bouwen, kan sinds kort gebruikmaken van een gratis adviesgesprek met (stedenbouwkundige) bouwcoach Ronnie Zijp. En dat heeft veel voordelen. Wie als burger een leuk huis wil bouwen, loopt al snel tegen starre en ingewikkelde regels op. Niet in Lelystad. Lelystad is veel flexibeler dan veel andere Nederlandse gemeenten. Mensen die een eigen huis willen bouwen worden met open armen ontvangen.

Kavelpaspoort

De eerste zoektocht naar een kavel begint met het kavelpaspoort op de Lelystadse kavelwebsite. De kavelsite geeft u een duidelijk (beeld)overzicht van alle beschikbare kavels, plus alle bijbehorende details. Op elke kavel kan worden ingezoomd. Zo staat vermeld hoe groot de kavel precies is, wat deze kost en aan welke eisen de woning moet voldoen volgens het beeldkwaliteitsplan. Ook kunt u uw interesse in een kavel via deze website doorgeven. Heel eenvoudig, met slechts een paar muisklikken vanachter uw bureau.

Geen vastgetimmerde bestemmingsplannen

Voor wie dit proces heeft doorlopen en een mooie kavel heeft bemachtigd, begint dan het echte werk. Het ontwerpen en bouwen van uw droomhuis! Helemaal zoals u het wilt hebben. Natuurlijk gelden er in Lelystad ook regels, al is het maar om de eenheid in het straatbeeld te bewaren. Maar dat wil niet zeggen dat er gewerkt wordt met vastgetimmerde bestemmingsplannen. De bouwcoach van de gemeente Lelystad gaat graag de dialoog aan met mensen die hun droomhuis willen bouwen.

Verzekerd van omgevingsvergunning

Zo kunnen kavelkopers, architecten of bouwers tijdens de ontwerpfase van een woning voor eventuele ontwerpvragen terecht bij de bouwcoach. Bijvoorbeeld als bepaalde ontwerpwensen afwijken van het beeldkwaliteitsplan. In veel andere gemeenten kun je het dan wel vergeten. Dit in tegenstelling tot Lelystad. Hier valt er vaak wel een mouw aan te passen, zo blijkt in de praktijk. Zolang het maar in het straatbeeld past. Het grote voordeel van deze extra service is dat u zeker weet dat uw woning wordt goedgekeurd door de welstandscommissie voor een omgevingsvergunning, zodat u zo snel mogelijk kunt gaan bouwen.

Tips om uw woning te verfraaien

Maar een gesprek met de bouwcoach heeft nog meer voordelen. Zo kijkt hij behalve naar uw woning ook naar het totaalplaatje. Wat maakt uw woning zo bijzonder ten opzichte van die van de rest van de straat? En wat kunt u doen om uw woning nog meer te verfraaien? Een mooie erker misschien? Gratis tips die de waarde van uw woning ten goede komen! En omdat u (of uw architect) in zo'n vroeg stadium met de bouwcoach om de tafel gaat, kunt u eenvoudig uw ontwerp aanpassen.

Afspraak maken met bouwcoach?

Voor een gratis gesprek met de bouwcoach Ronnie Zijp kunt u contact opnemen met Rita Duijts of Caro Cloo. Zij zijn op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur te bereiken in het gele paviljoen in de Stadswinkel, Meent 14 Lelystad. Telefonisch is Rita Duijts te bereiken op 06-10195028 (di t/m vrij), Caro Cloo is bereikbaar op 06-51566377 (ma t/m do van 9.00 tot 12.00 uur).
Ja