Gemeente Dongen

informatie in uw eigen taal

PING loket in gemeentehuis

Publicatiedatum: 18-1-2011

Na Leeuwarden, Drachten en Sneek heeft de gemeente Dongen vanaf 25 januari ook een Ping adviespunt. Ping is dé plek in het gemeentehuis waar inwoners van de gemeente terecht kunnen voor advies op het gebied van hun financiën.

In deze huidige onzekere financiële tijd zullen veel mensen te maken krijgen met inkomensdaling. Ping wil deze mensen ondersteunen met praktische informatie en advies en zo voorkomen dat (grote) financiële problemen ontstaan. De dienstverlening van Ping is laagdrempelig, kosteloos en onafhankelijk.

Voorkomen
Een wijziging in het inkomen en het onvermogen om het uitgavenpatroon daarop aan te passen is één van de belangrijkste oorzaken van financiële problemen. Mensen proberen te lang zelf een oplossing voor hun problemen te vinden, of weten de weg naar reguliere hulpverlening niet te vinden. Ook benutten veel mensen niet alle inkomensmogelijkheden. Hierdoor kunnen de problemen groter worden en kunnen zelfs schulden ontstaan. Ping wil dit zoveel mogelijk voorkomen. Ping nodigt mensen daarom uit om vroegtijdig vrijblijvend advies in te winnen over hoe het beste om te gaan met hun gewijzigde inkomenssituatie.

Ping heeft al drie goedlopende vestigingen in Friesland en is vanaf 25 januari dus ook een gezamenlijk initiatief van de gemeente Dongen en de Kredietbank Nederland, aldus wethouder René Roovers.

Gemeente Dongen - disclaimer en copyright