Politie Groningen

Dinsdag 18 januari 2011

Provincie Groningen , 18-01-2011

Afperser op heterdaad aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft zondagavond een 18-jarige jongeman uit Sappemeer op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal en afpersing. Politieagenten reageerden op een vreemde melding van een 45-jarige bewoner uit Sappemeer. Hij had zondagmiddag op zijn huisadres een briefje ontvangen met de mededeling dat hij het kentekenbewijs van zijn caravan voor 100 euro kon terugkopen. Bij onderzoek bleek dat het kentekenbewijs uit zijn auto was verdwenen. De 45-jarige man maakte zondagavond, in overleg met de politie, een afspraak met de 18-jarige jongeman. Bij de ontmoeting op de Gorecht Oost in Hoogezand kon de verdachte door agenten in burger worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Vermoedelijk heeft de 18-jarige verdachte nog twee inwoners van Winschoten op dezelfde manier proberen af te persen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Snelle automobilist rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobilist uit Bedum. De man reed met een snelheid van 140 km/uur over de Beneluxweg in Groningen. De maximum toegestane snelheid is hier 70 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Spookrijder rijbewijs kwijt

HAREN Een 73-jarige automobilist uit Tynaarlo moest maandagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man was op de A28 tussen Haren en Groningen in de file beland. Agenten die daar stonden in verband met een aanrijding, zagen dat de man zijn auto keerde en in tegenovergestelde richting over de vluchtstrook terugreed. De man was zich van geen kwaad bewust. Op basis van het veroorzaken van gevaar, moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen in een woning aan de Sloep een hennepkwekerij zonder plantjes ontmanteld. De kwekerij was klaargemaakt voor gebruik. Alleen restafval van hennepplanten en een viertal oude hennepplanten werden aangetroffen en in beslaggenomen. De bewoner was niet aanwezig. Hij zal op een later tijdstip aan het politiebureau worden uitgenodigd voor verhoor.

Bestuurder snorfiets gewond

WINSCHOTEN Maandagmiddag is een 41-jarige bestuurder van een snorbromfiets uit Winschoten gewond geraakt. De man reed op het fietspad op de Bovenvenne in Winschoten. Vermoedelijk schrok hij van een naderende 13-jarige fietsster die in tegenovergestelde richting op het fietspad reed. Zij haalde net een aantal fietsende klasgenootjes in. Hierbij remde de snorfietser hard en verloor de controle over zijn voertuig. De Winschoter viel met zijn snorfiets en kwam op het wegdek terecht. Het slachtoffer is met onbekend lestel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 13-jarige fietsster bleef ongedeerd.

Vijftal aangehouden voor heling

DELFZIJL De politie heeft maandagavond in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee vijf mannen ( 25 t/m 44 jaar oud) uit Delfzijl, Appingedam en Groningen aangehouden op verdenking van heling. Leden van de Marechaussee zagen dat een personenauto via een fietspad een doodlopend gedeelte van het Zwet in Delfzijl inreed. De auto werd voor controle aan de kant van de weg gezet. Bij onderzoek in de auto troffen de agenten van de militaire politie zeven dozen aan met nieuwe kleding De kledingstukken bleken afkomstig uit diverse winkelketens. De mannen hadden geen aannemelijk verklaring over de herkomst van de goederen. Ook waren zij niet in het bezit te zijn van
betalingsbewijzen. Het vijftal werd door de gealarmeerde politie aangehouden en ingesloten. De dozen met kleding werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Verwarde vrouw aangehouden voor brandstichting

SCHEEMDA De politie heeft maandagmiddag een 60-jaige vrouw uit Scheemda aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van een woningbrand in de Gasthuislaan in Scheemda. Agenten constateerden rookontwikkeling op de bovenste verdieping van de woning. Zij gingen, voor de komst van de brandweer, de woning binnen en haalden de 60-jarige vrouw uit de woning. Zij bleek ongedeerd. Omdat de politie vermoedde dat er sprake was van brandstichting werd de 60-jarige vrouw aangehouden. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, zal na verhoor worden overgedragen aan de geestelijke hulpverlening.

Hennepgeur verraad automobilist

GRONINGEN Een 19-jarige automobilist uit Groningen is maandagavond aangehouden. De man werd op de Ulgersmaweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Agenten roken vanuit de auto een hennepgeur. De man bleek in het bezit van drie zakjes hennep. Bovendien droeg hij een boksbeugel bij zich. De hennep en de boksbeugel zijn in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder scootmobiel gewond

GRONINGEN Een 68-jarige man uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. De man reed op zijn scootmobiel door de Heesterlaan in zijn woonplaats. Op enig moment reed hij door een aanzienlijk gat in de weg. De man kwam hierdoor ten val. Hij is met vermoedelijk schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het gat in de weg is afgezet en wordt door de gemeente gerepareerd.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen op de Grote Markt een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man op een fiets reed waarvan het originele slot ontbrak. Toen agenten de man vroegen of de fiets zijn eigendom was, vertelde de Stadjer dat hij de fiets even daarvoor in de Oude Ebbingestraat had gevonden. De Groninger moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets is in beslaggenomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 17 januari op diverse plaatsen op snelheid.

§ Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2457, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 735, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 433, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.