Gemeente Boxmeer


Milieuvergunningen

Milieuvergunningen week 3

Inzage is mogelijk bij de afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 Boxmeer tijdens openingstijden (zie voor openingstijden colofon). Voor vragen of inlichtingen kunt u ook terecht bij de afdeling Vergunningen, tevens inzage op afspraak.

In werking treden milieuvergunning.
Een milieuvergunning treedt niet in werking zonder de vereiste bouwvergunning.

Kennisgeving en bekendmaking
Inzage: vanaf 19 januari 2011 tot en met 1 maart 2011.

Burgemeester en Wethouders van Boxmeer maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 30 september 2010 heeft Geven Landbouwbedrijf B.V. medegedeeld dat zij voornemens is bestaande stallen aan Radioweg 8 te Vortum-Mullem te wijzigen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Boxmeer hebben besloten dat door Geven Landbouwbedrijf B.V. géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Boxmeer leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Verleende milieuvergunning
Inzage: vanaf 19 januari 2011 tot en met 1 maart 2011. Beroep: binnen deze termijn kan (in tweevoud) beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.
Beroepsmogelijkheid voor: de aanvrager (indien de beschikking afwijkt van het ontwerp), de Inspecteur van de Volksgezondheid en Milieuhygi¬ëne, degenen die binnen de gestelde termijnen, schrifte¬lijk of monde¬ling, hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt, degenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat waren om tijdig hun zienswijzen kenbaar te maken.
Vergunning is op 11 januari 2011 verleend aan:
§ VOF Grüntjes, Papenvoortsedijk 1b te Rijkevoort. Het betreft een revisievergunning voor een pluimveehouderij met akkerbouw, kinderdagverblijf, huisverkoop, speelboerderij en expositieruimte.

De vergunning wordt onherroepelijk op 2 maart 2011 tenzij naast het indienen van het beroepschrift, een verzoek tot schorsing of voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Raad van State.

`Rectificatie' inrichtingsadres
Verleende milieuvergunning
Inzage: vanaf 12 januari 2011 tot en met 22 februari 2011. Beroep: binnen deze termijn kan (in tweevoud) beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.
Beroepsmogelijkheid voor: de aanvrager (indien de beschikking afwijkt van het ontwerp), de Inspecteur van de Volksgezondheid en Milieuhygi¬ëne, degenen die binnen de gestelde termijnen, schrifte¬lijk of monde¬ling, hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt, degenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat waren om tijdig hun zienswijzen kenbaar te maken.
Vergunning is op 4 januari 2011 verleend aan:
§ Mts. Kersten, De Breid 4 te Maashees. Het betreft een revisievergunning voor een pluimveehouderij met legkippen op het adres Vredepeelweg 22 te Overloon.
De vergunning wordt onherroepelijk op 23 februari 2011 tenzij naast het indienen van het beroepschrift, een verzoek tot schorsing of voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Raad van State.

Ontwerp actualiseren milieuvergunning
Inzage: vanaf 19 januari 2011 tot en met 1 maart 2011. Inspraak: een ieder kan over de ontwerpbeschikking naar keuze schriftelijk en/of mondeling een gemotiveerde zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer. De termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag waarop de ontwerpbeschikking ter inzage is gelegd. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch (0485-585911) een afspraak maken. In beginsel kunnen uitsluitend belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt, op een later tijdstip eventueel in beroep gaan bij de Afdeling Bestuurs¬rechtspraak van de Raad van State. Op basis van artikel 6.5 en 6.6 Awb is het niet meer mogelijk voor degene die een zienswijze kenbaar heeft gemaakt, zijn of haar gegevens geheim te houden.

Het voornemen is de voorschriften van de vergunning d.d. 18 december 2007 te actualiseren van:
Mts. Willems-Prinsen, Hoekstraat 6 te Rijkevoort.

Inspraak: een ieder kan over de ontwerpbeschikking naar keuze schriftelijk en/of mondeling een gemotiveerde zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer. De termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag waarop de ontwerpbeschikking ter inzage is gelegd. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch (0485-585911) een afspraak maken. In beginsel kunnen uitsluitend belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt, op een later tijdstip eventueel in beroep gaan bij de Afdeling Bestuurs¬rechtspraak van de Raad van State. Op basis van artikel 6.5 en 6.6 Awb is het niet meer mogelijk voor degene die een zienswijze kenbaar heeft gemaakt, zijn of haar gegevens geheim te houden.