Hoefnet

Nieuws

Masterclass Tuigpaarden Competitie start in Horst

17-01-2011

Het outdoor seizoen van de spectaculaire KNHS-Silfit Masterclass Tuigpaarden start in Horst! Op zondag 9 april komen na afloop van de marathon de tuigpaarden aan start op de terreinen van de Kasteelse Bossen in Horst aan de Maas.

Aan deze wedstrijd nemen de zeven beste combinaties van Nederland deel. De wedstrijd brengt stijl, spanning en spektakel. De combinaties hebben uitstraling en streven naar perfectie. Voor de liefhebbers van tuigpaarden is dat duidelijk, maar ook degenen die niet bekend zijn met de tuigpaardensport kunnen genieten van deze wedstrijd.

De competitie wordt voor de vijfde keer verreden en start dit jaar voor het eerst in Horst. De vorige vier uitvoeringen hebben laten zien, dat de wedstrijd het bijwonen meer dan waard is. Zodra de laatste vierspancombinatie het E-traject heeft verlaten start deze wedstrijd. En als de combinaties geplaatst zijn en hun ereronde gereden hebben zal de uitslag van de menwedstrijd bekend worden gemaakt en worden de prijzen uitgereikt. En ook dat wordt genieten voor de toeschouwers. Bijzonder is ook dat de beoordeling van deze top-tuigpaarden wordt gedaan door een professioneel jurylid, die zich daarbij laat bijstaan door twee prominenten, die niet bekend zijn met de tuigpaardensport en die wellicht met een heel andere blik naar de prestaties van deze showbinken zullen kijken. Voor wie meer wil weten: www.masterclasstuigpaarden.nl
www.menwedstrijdenhorst.nl