Hoefnet

op!

Nieuws

Stichting Bevordering Wedstrijdmensport maakt de balans op!

18-01-2011

De belangrijkste activiteit van Stichting Bevordering Wedstrijdmensport, Menwedstrijd Tilburg, kende in 2008 haar laatste editie en deze wedstrijd komt niet meer terug op de wedstrijdkalender.

Stichting Bevordering Wedstrijd Mensport heeft in de loop van de jaren een bescheiden reserve opgebouwd om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen.
Omdat de organisatie, vanwege de beperkte activiteiten, niet zoveel financiële armslag hoeft te hebben, heeft de stichting de balans opgemaakt en zijn zij tot de conclusie gekomen dat een belangrijk deel van hun middelen herbestemd kon worden.

Bestemmingen

Hiervoor heeft de organisatie de volgende bestemmingen gevonden.


1. In 2002 heeft een hindernisrechter een vervelende blessure (met blijvend letsel) opgelopen tijdens Menwedstrijd Tilburg. Ondanks behoorlijke inspanningen van het slachtoffer en de Stichting bleek een deel van haar schade niet in aanmerking te komen voor enige vergoeding of schadeloosstelling. Het heeft de organisatie altijd een onbevredigend gevoel gegeven. Er is met het slachtoffer van destijds overeenstemming bereikt en de organisatie is haar deels tegemoet gekomen in de gelede schade.

2. KNHS District Zuid Mennen is in de winter van 2009 / 2010 een initiatief gestart om jeugdige menners trainingen aan te bieden. Stichting Bevordering Wedstrijdmensport doet een substantiële bijdrage om dit initiatief in de komende twee jaren te continueren. Zaterdag 22 januari vindt de eerste training plaats.

3. Het zeer bescheiden bedrag dat hierna nog rest blijft in de Stichting. De stichting zal een sluimerend bestaan gaan leiden. Dit zal in ieder geval zolang duren als dat Piet en Corin hun najaars- / kinderwedstrijd blijven organiseren.

Wij danken medewerkers, sponsoren, officials, deelnemers en ieder ander die Menwedstrijd Tilburg in het verleden mede tot het succes heeft gemaakt. Dank ook voor alle complimenten en opbouwende kritieken door de jaren heen.
We hebben het graag gedaan en zullen u in de toekomst elders in de mensport ongetwijfeld weer ontmoeten.

Met dank,

Hein Verhofstad, Voorzitter / penningmeester
Piet Voskens, spil
Corin Sweegers, secretaris / 2e penningmeester