Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders

In de vergadering van 4 januari 2011 zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Beleidsregel Subsidiekader WMO

Verschillende ontwikkelingen hebben geleid tot de behoefte bij de samenwerkende gemeente Boekel, Landerd, Sint Oedenrode, Uden en Veghel om gezamenlijk een Wmo-beleidskader op te stellen op basis waarvan subsidieaanvragen op het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning kunnen worden beoordeeld.

---

Uitbreiding sporthal De Burcht, Bernhardstraat 11 te Boekel

Het college van B&W heeft besloten om principemedewerking te verlenen aan de uitbreiding van sporthal De Burcht aan de Bernhardstraat 11 te Boekel.

Dit mede in het kader van de eerder door de gemeente uitgesproken wens tot centralisatie van de binnensportverenigingen.
---

Ontheffing voor het veranderen van een verleende bouwvergunning voor Zijp 2A â varkenshouderij Pluk

Het college is voornemens om een ontheffing en bouwvergunning te gaan verlenen voor het overschrijden van de maximale bouwhoogte voor een varkensstal aan de Zijp 2A. Er is hierbij sprake van een gedeeltelijke wijziging op de reeds verleende bouwvergunning voor deze stal. Het plan wordt gedurende 6 weken ter inzage gelegd voor zienswijzen.
---

Beslissing op bezwaarschrift tegen wijziging van de huisnummering door A.M. van Asseldonk, Runstraat 12

Aan betrokkene is voor de aanwezige bedrijfsruimte met adres Runstraat 12 een afzonderlijk huisnummer toegekend. Hiertegen is bezwaar gemaakt. De wet BAG schrijft dit voor en de gemeente kan hiervan niet afwijken, ondanks dat dit negatieve consequenties kan hebben voor betrokkene. In dit geval is van negatieve gevolgen geen sprake.
---

Kadernotitie gemeentelijk RioleringsPlan 2011 â 2015

De gemeente Boekel stelt een gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) op voor de periode 2011 â 2015. In dit GRP worden onderstaande zaken vastgelegd:

* Hoe de gemeente om wil gaan met de inzameling en transport van afval- en hemelwater en hoe om te gaan met problemen als gevolg van grondwaterstanden

* Wat in dit alles de verantwoordelijkheden zijn van gemeente, provincie, waterschap en bewoners

* Hoe de rioolheffing wordt ingevuld.

Vooruitlopend op het opstellen van het GRP is een kadernotitie opgesteld om het te hanteren ambitieniveau te bepalen.

Â

Â