Gemeente Deurne


Koninklijke onderscheiding voor John van Paassen

Koninklijke onderscheiding

Vrijdag 14 januari kreeg de heer John van Paassen uit handen van burgemeester Peter Grem van Deurne, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel `Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'. De uitreiking vond plaats in de "De Reizende Man", Liesselseweg 183 in Deurne, tijdens het ZLTO-Nieuwjaarscafé, waarin afscheid werd genomen van de heer van Paassen als voorzitter van ZLTO afdeling Deurne.

Van grote waarde voor de ZLTO
De heer John van Paassen heeft al vanaf zeer jeugdige leeftijd als jonge ondernemer de verantwoordelijkheid genomen door, namens en voor zijn collega`s, in diverse organisaties als bestuurslid plaats te nemen. Dit doet hij tot op de dag van vandaag in combinatie met zijn gezin en het leiden van een modern ontwikkeld varkensbedrijf. Door zijn kwaliteiten en innovatieve ideeën heeft hij de afgelopen veertien jaar veel betekend voor de ZLTO organisatie.
Onder zijn leiding zijn er een aantal projecten gestart die tot nationaal beleid hebben geleid.
Zijn enorme kennis en inzicht in de problemen waarvoor de sector staat, hebben ertoe geleid dat hij oplossingen heeft weten te vinden die duurzaam zijn, die aansluiten bij de wensen van de leden en tegelijkertijd aansluiten op de maatschappelijke ontwikkelingen.

Ook op andere vlakken bijzonder actief en betrokken De heer van Paassen is behalve voorzitter van ZLTO afdeling Deurne ook jarenlang voorzitter geweest van de Werkgroep Fokverbod Varkens. Tevens is hij voorzitter en initiatiefnemer van de Deurnese Mineralen Afzet Combinatie( DEMAC), die later is overgegaan in de organisatie KUMAC. Met name door zijn inzet op het gebied van de mestverwerking is er nu een oplossing gevonden waar de gehele sector en tegelijkertijd de gehele samenleving van profiteert.

Naast alle inspanningen die hij heeft verricht voor de agrarische sector, zet de heer van Paassen zich ook nog op andere terreinen in. Zo is hij al jarenlang de kartrekker van de Vlierdense maffia; een groep carnavalsliefhebbers die de carnavalsdinsdag in Vlierden weer tot een succes heeft weten te maken voor jong en oud. Tevens is hij de grote stimulator van de actie Big Challenge; Varkenshouderij tegen kanker, die in 2010, door als wielerteam meerdere malen de Alpe d'Huez te beklimmen, 300.000 euro opbracht.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |