Adecco Group Nederland loopt in sector voorop in MVO

18/01/2011 10:00

Adecco Group Nederland

MVO-certificaat als objectieve bevestiging

Zaltbommel - Adecco Group Nederland heeft op 10 januari 2011 als eerste onderneming binnen haar sector het MVO Prestatieladder certificaat niveau 3 uitgereikt gekregen. Dit is een belangrijke erkenning van de maatschappelijke initiatieven die de leverancier van HR-services al jaren onderneemt. Algemeen Directeur Patrick Bakker: "We zijn trots op deze certificering die we beschouwen als ijkpunt voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van onze MVO-activiteiten."

De MVO Prestatieladder is dé methodiek om MVO-beleid op een objectieve manier transparant en toetsbaar te maken. Niveau 3 wil zeggen dat een organisatie voldoet aan de norm die binnen de betreffende bedrijfstak algemeen haalbaar is. Door de in gang gezette duurzame ontwikkelingen vervolgens voort te zetten en te blijven toetsen, is het mogelijk om een hogere sport op de prestatieladder te bereiken tot maximaal niveau 5. Voor de felbegeerde certificering, toegekend door Bureau Veritas Certification, heeft Adecco Group Nederland een intensief traject afgelegd. Tijdens dit traject zijn nog tal van 'verscholen' initiatieven aan het licht gekomen.

'Organisch gegroeid'

Dit verbaast Patrick Bakker, Algemeen Directeur Adecco Group Nederland, niet. "Adecco is altijd erg actief geweest met initiatieven waarin de factoren 'planet' en 'people' even zwaar wegen als de factor 'profit'. Dit komt niet voort uit expliciet MVO-beleid, maar is organisch gegroeid, vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die onze rol op de arbeidsmarkt meebrengt. Nu klanten steeds specifieker vragen naar onze MVO-status, en zowel medewerkers als flexwerkers zich graag identificeren met een maatschappelijk betrokken werkgever, vonden wij het moment daar om onze prestaties objectief te kwalificeren."

'We gaan voor de hoogste sport van de ladder'

Regina Rietman-Lauret, Quality & Audit Manager bij Adecco Group Nederland, is erg te spreken over de MVO Prestatieladder. "De methodiek sluit goed aan op ons werkveld. Andere normeringen leggen veel nadruk op 'planet', terwijl voor onze organisatie de factor 'people' de doorslag geeft. Natuurlijk hechten we bij Adecco belang aan het terugdringen van afval en treffen we daar maatregelen voor. Maar samen met collega's en klanten een mooi bedrag ophalen voor het goede doel, zoals onlangs binnen ons Win4Youth project, staat bij ons hoger op de agenda."

Met het MVO Prestatieladder certificaat op zak, is Adecco allerminst van plan achterover te leunen. Regina Rietman-Lauret: "We blijven plannen maken en initiatieven ondernemen. We gaan overschakelen op groene stroom, maar ook ideeën en initiatieven die leven onder onze medewerkers stimuleren. Aan de betrokkenheid van medewerkers hechten wij veel waarde. Samen gaan we voor de hoogste sport van de ladder. En samen brengen we onze passie graag over op de wereld om ons heen."





http://www.adecco.nl