Unieke samenwerking Catharina Stichting, Stichting Humanitas en Vestia

18/01/2011 10:00

Stichting Vestia Groep

PERSBERICHT

Nieuwerkerk aan den IJssel, 18 januari 2011

UNIEKE SAMENWERKING CATHARINA STICHTING, STICHTING HUMANITAS EN VESTIA ZUID NEDERLAND

Een woonconcept voor zo groot en lang mogelijke zelfstandigheid

Woningcorporatie Vestia Zuid Nederland heeft halverwege januari in totaal 114 huurappartementen, 36 appartementen voor psychogeriatrische ouderen en 6 bedrijfsruimten van Stichting Humanitas Huisvesting overgenomen in Rockanje. Humanitas, met name actief in Rijnmond, heeft deze nieuwbouw speciaal ontwikkeld in samenwerking met de Catharina Stichting. Stuifakkers is een nieuwbouw concept waarbij mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Een uniek concept, en een start van een nieuw samenwerkingsverband tussen Vestia Zuid Nederland, Stichting Humanitas en de Catharina Stichting.

Levensloopbestendig wonen

In de eerste week van januari zijn bewoners van verzorgingshuis Swinshoek naar Stuifakkers in Rockanje verhuisd. Hier kunnen zij naar behoefte zorg inkopen. Als zelfstandig wonen met zorg niet meer mogelijk is, zijn in het hoofdgebouw zes kleinschalige woonvormen waar psychogeriatrische ouderen in groepen van zes bij elkaar wonen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld (echt)paren met zeer uiteenlopende zorgbehoeften bij elkaar in het gebouw blijven wonen. Het hele complex is ingericht op levensloopbestendig wonen met als doel zo groot en lang mogelijke zelfstandigheid. Volgens alle partijen is dit het concept van de toekomst!

Voorzieningen

In het complex Stuifakkers zijn woningen gerealiseerd, die levensloop bestendig zijn. Daarnaast zijn er ook unieke voorzieningen zoals een drempelvrij theater, een winkelvoorziening en een dagelijks geopend restaurant, dat beheerd wordt door de Catharina Stichting. In de bedrijfsruimten komen onder andere een kapsalon, pedicure, fysiotherapie en het centrum voor jeugd en gezin. Ook wijkbewoners kunnen gebruik maken van de voorzieningen. Hierdoor wordt de betrokkenheid versterkt en wordt Stuifakkers een ontmoetingsplek waar wonen, welzijn en zorg bij elkaar gebracht wordt.

Volledig afgestemd

Vestia verzorgt het beheer en de verhuur van de zelfstandige woningen. De Catharina Stichting levert de zorg- en facilitaire diensten en biedt welzijnsactiviteiten. Bewoners kunnen rekenen op de zekerheid van zorg- en dienstverlening gedurende 24 uur per dag. De partijen doen zo waar zij goed in zijn. Door samen te werken profiteren de partijen van elkaars kennis en expertise, zodat de bewoners uiteindelijk zo kunnen wonen als zij willen. Wonen en zorg zijn zo volledig gescheiden, maar tegelijkertijd ook volledig op elkaar afgestemd.

Huren

De sociale huurwoningen van Stuifakkers zijn nagenoeg verhuurd. Meer informatie over de vrije sector huurwoningen vindt u op www.humanitas-wonen.nl.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.

Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier gespecialiseerde bedrijven op het gebied van projectontwikkeling (Ceres projecten en Estrade Projecten), makelaardij en VvE beheer (Vestia Vastgoeddiensten) en het onderhouden van onze woningen (Vestia Onderhoudsdiensten). Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.

Over de Catharina Stichting

De Catharina Stichting biedt aan ouderen in de woonzorgcentra Stuifakkers in Rockanje, Leemgaarde in Oostvoorne en verzorgingshuis Catharina Gasthuis in Brielle moderne (thuis)zorg en welzijn gecombineerd met wonen. Daarbij biedt Welzijn Ouderen door middel van activiteiten, cursussen en diensten ondersteuning aan de zelfstandig wonende oudere inwoners van de gemeente Brielle.

De Catharina Stichting werkt altijd op de menselijke maat, waarbij zorgvuldig rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. Door de bescheiden schaal kennen medewerkers en vele vrijwilligers 'hun' bewoners nog persoonlijk. Dat maakt het mogelijk rekening te houden met individuele wensen en mogelijkheden. Zorgzaam, klantvriendelijk, creatief en flexibel zijn de kernwaarden. Bij alles wat de Catharina Stichting doet, staat kwaliteit hoog in het vaandel.

=========================== EINDE PERSBERICHT =========================






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,

Vestia