Vancis ontvangt keurmerk 'AMS-IX certified datacenter'

18/01/2011 10:08

Vancis B.V.

Amsterdam, 14 januari 2011 - Vancis heeft van Amsterdam Internet Exchange het 'AMS-IX certified datacenter' keurmerk ontvangen voor het datacentrum op het Amsterdam Science Park.

Anwar Osseyran, Algemeen Directeur Vancis BV: "Wij werken al vanaf het allereerste begin van AMS-IX op een hele prettige manier samen. Wij stellen allebei hoge eisen aan betrouwbaarheid en kwaliteit en het is goed om te zien dat deze kwaliteit nu ook is aan te tonen door middel van dit keurmerk en een certificering."

AMS-IX ontwikkelde haar eigen keurmerk om aan partijen uit binnen- en buitenland een objectief oordeel te kunnen geven over de verschillende datacenters in Nederland waar directe aansluiting mogelijk is. Vanwege specifieke omgevingsfactoren die alleen gelden voor de Nederlandse datacenters, zijn internationale standaarden zoals de Amerikaanse Tier-indeling in Nederland niet volledig van toepassing. Het AMS-IX certified datacenter keurmerk wordt toegekend aan datacenters die uitvoerig zijn getoetst aan de hand van vastgestelde standaarden en technische specificaties en eisen, bedrijfs-standaarden, vastgestelde eisen vanuit AMS-IX , operationele eisen en eisen op het gebied van bedrijfsprocessen en vooral het technische ontwerp en het beheer van het datacentrum. Hierbij wordt gekeken naar de lokatie en het gebouw, brandbeveiliging en veiligheid, stroomvoorziening, koeling, monitoring en bewaking.





http://www.vancis.nl