STRATO's uiterst flexibele MultiServer, ideaal als testomgeving Superkrachtige SSD Server voor veeleisende toepassingen

18/01/2011 10:26

PR Newswire

BERLIJN, January 18, 2011 /PRNewswire/ -- STRATO presenteert per direct de MultiServer, een virtuele machine met dedicated hardware. De MultiServer is ideaal als test- en productieomgeving door de gescheiden machines en maximale flexibiliteit. MultiServer staat toe om ad-hoc nieuwe virtuele machines te definiëren en deze naar behoefte in te zetten. Het resultaat is naast meer performance en stabiliteit bovenal kostenbesparing. Omdat de virtuele machines op Linux gebaseerde rootserver-systemen zijn, zijn ze uiterst breed inzetbaar.

De STRATO MultiServer is méér dan alleen een server. Het is een slimme manier om het beste van dedicated hardware met alle voordelen van virtuele machines te combineren. Tot wel acht* virtuele rootservers met eigen IP-adres kunnen tegelijkertijd op één dedicated serverhardware draaien. Het is mogelijk om maximaal 4 tot 32 virtuele machines op één MultiServer op te zetten en als standby-server te gebruiken. Met 100% BackupControl zorgt het systeem voor automatische backups in de state-of-the-art STRATO datacenters. Bovendien zijn de servers met één druk op de knop te klonen.

STRATO biedt met de dedicated server SSD de krachtigste STRATO server aller tijden. Door de buitengewoon korte toegangstijd is de SSD uitermate geschikt voor veeleisende toepassingen. Hiervan profiteren met name CMS-systemen, forums en systemen met een PHP-MySQL-basis. Het nieuwe highspeedmodel garandeert met de uiterst krachtige Quad-Core AMD Opteron(TM) 1385 processor een supersnelle performance en minder stroomverbruik. Met 8 GB RAM en de pijlsnelle 160 GB Intel SSD X-25M harde schijf. SSD kost als Linux-rootserver EUR 79,- per maand, als Windowsserver EUR 99,- per maand**. Meer informatie op http://www.strato.nl/server/dedicated_server.

"De STRATO Servers staan in onze eigen ISO 27001-gecertificeerde datacenters en zijn meervoudig redundant verbonden aan de internationale glasvezelnetwerken," aldus Damian Schmidt, CEO van STRATO. "De jaarlijkse toetsing door de Duitse keuringsdienst TÜV bekrachtigt de uitstekende gegevensbescherming van STRATO en draagt bij aan aangetoonde, extreem hoge uptime."

STRATO Servers beschikken over een uiterst realiseerbare besturing, maximaal vermogen en energie-efficiente hardware. Bovendien profiteren STRATO klanten van optimale veiligheid van de twee eigen datacenters en het uitgekiende veiligheidsconcept met onder andere een voortdurende spiegeling van de gegevens. Het dedicated serverplatform is bovendien volledig op IPv6 opgebouwd en daarmee klaar voor het nieuwe decennium.


* De dedicated server is verkrijgbaar in de variaties 2,4 en 8 GB RAM resp. 2 x 250 GB, 500 GB en 1.000 GB RAID 1. Nu tijdelijk EUR 19,- en EUR 39,- resp. EUR 69,- per maand.


** Contractlooptijd zes maanden. Geen set-upkosten. Prijzen zijn excl. btw.

Over STRATO

STRATO is de op één na grootste aanbieder van webspace en webapplicaties in Europa. Onder meer biedt STRATO all-in-homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers, online storage en professionele webshops. STRATO heeft meer dan 1,4 miljoen klantencontracten in zes landen en host meer dan 4 miljoen domeinen. De twee eigen, klimaatneutrale datacenters zijn ISO-gecertificeerd. STRATO is een dochter van Deutsche Telekom.

Perscontact

Hanneke Riedijk, STRATO AG, Pascalstrasse 10, 10587 Berlin, Telefoon: +49(0)30-886-15-3308. Fax: +49(0)30-886-15-263. E-mail: pers@strato.com . Internet: http://www.strato.nl/press .

STRATO AG

CONTACT: Perscontact: Hanneke Riedijk, STRATO AG, Pascalstrasse 10, 10587Berlin, Telefoon: +49(0)30-886-15-3308. Fax: +49(0)30-886-15-263. E-mail:pers@strato.com






-