Start voordracht van kandidaten Ien Dales Award 2011

18/01/2011 11:30

CAOP

Tot 1 april kunnen mensen die zich onderscheiden in bijzondere verrichtingen en betrokkenheid voor en bij vraagstukken op het snijvlak integriteit en openbaar bestuur voorgedragen worden voor de Ien Dales Award 2011. Deze award wordt uitgereikt door de Ien Dales Leerstoel van de Universiteit van Amsterdam en het CAOP uit Den Haag. Een deskundige jury onder leiding van mevrouw mr. P.G.H. (Nelleke) Westerhof, waarnemend voorzitter van de leerstoel, beoordeelt vooral op vakmanschap, trots, bevlogenheid en het rolmodel zijn voor anderen. Op 13 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt op het jaarcongres van de leerstoel bij het CAOP.

Award

De Stichting Ien Dales Leerstoel beheert het erfgoed van wijlen mevrouw drs. C.I. Dales, oud-minister van Binnenlandse Zaken. De leerstoel richt zich op de facilitering van onderwijs en onderzoek en stimuleert het debat binnen de leeropdracht 'de overheid als arbeidsorganisatie'. Het onderwerp 'integriteit' maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. Op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kent de Stichting de Ien Dales Award toe. De winnaar van de award krijgt een bronzen beeldje plus een kleine geldsom voor een activiteit die de integriteit in de publieke sector bevordert.

Voorwaarden

De voorgedragen personen moeten zich onderscheiden in de wijze van het uitoefenen van zijn of haar functie, vanwege bepaalde publicaties, kwalificaties, verdiensten en/of gedachten op het genoemde terrein. De kandidaten moeten zich op meerdere vlakken hebben onderscheiden en van onbesproken gedrag zijn.

Jury

Naast voorzitter mevrouw Nelleke Westerhof bestaat de onafhankelijke jury uit de leden mevrouw Edith Snoey (Voorzitter Abvakabo FNV), mevrouw Magda Berndsen (Lid Tweede Kamer D66), de heer Luitenant Generaal Rob Bertholee (Commandant Landstrijdkrachten), de heer Friso de Zeeuw (Directeur Nieuwe Markten Bouwfonds Ontwikkeling en Praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft) en de heer Gertjan Lankhorst (CEO Gasterra).

Voordracht

Goed gemotiveerde voordrachten voor de toekenning van de Ien Dales Award 2011 kunnen gestuurd worden naar het CAOP, ter attentie van Loes Spaans, secretaris Stichting Ien Dales Leerstoel, Postbus 556, 2501 CN in Den Haag (onder vermelding 'vertrouwelijk'). Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen naar l.spaans@caop.nl.





http://www.dalesleerstoel.nl