Gemeente Brummen


SMS-Alert wordt Burgernet

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-01-2011)

Help mee je wijk veiliger te maken

In de gemeente Brummen zijn er inmiddels rond de 700 aanmeldingen voor SMS-Alert. Het nadeel is dat via SMS-Alert alleen sms-berichten verzonden kunnen worden. Daarom wordt alle deelnemers aan SMS-Alert binnenkort gevraagd zich aan te melden voor Burgernet. Burgernet is sinds november 2008 succesvol actief in vijftig andere gemeenten in Nederland en heeft in totaal al bijna 100.000 deelnemers. Het doel is om Burgernet in heel Nederland in te voeren. SMS-Alert zal dus opgaan in Burgernet. In eerste instantie zullen deelnemers nog gewoon een SMS-Alert bericht ontvangen, binnen enkele maanden kunnen zij ook Burgernetacties verwachten.

Aanmelden voor Burgernet
Iedereen die 16 jaar of ouder is kan zich via www.burgernet.nl (als bewoner of ondernemer) aanmelden voor Burgernet. Op die manier leveren de inwoners zelf een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen wijk en stad. Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie te vinden. Daar staat ook een filmpje over Burgernet.

Hoe werkt Burgernet?

De meldkamer van de politie start een Burgernetactie als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet hierbij altijd sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, of een SMS of mailtje, met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig. Dit doe je vanuit je eigen woning, op straat of vanaf je werkplek. Als de Burgernetactie ten einde is ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Meer informatie

Voor alle informatie over Burgernet: www.burgernet.nl

Informatie over het huidige SMS-Alert, dat in het voorjaar van 2011 vervangen wordt door Burgernet:
http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland/projecten/sms_alert/