Gemeente Lelystad

Verbreding station verloopt voorspoedig

Dinsdag 18 januari 2011
Er wordt hard gewerkt om de uitbreiding van het station te overkappen

ProRail is druk bezig met het realiseren van de Hanzelijn. Met deze nieuwe spoorlijn rijdt u in 30 minuten vanuit Lelystad, via Dronten en Kampen naar Zwolle. Dit biedt niet alleen u veel kansen, maar ook Lelystad. Voordat het zo ver is, moet er nog hard gewerkt worden aan het spoor. ProRail en de gemeente doen hun best om de overlast te beperken.

Nieuwe sporen

Eind februari worden de bestaande sporen vernieuwd en kan gereisd gaan worden op de nieuwe sporen. Daarom rijden van woensdagavond 23 februari tot en met zondag 27 februari geen treinen van en naar Lelystad en worden bussen ingezet. Vanaf 28 februari rijden de treinen over de nieuwe sporen en wordt u via een andere trap naar het perron geleid.

Vorderingen station

De aanleg van de verbreding van het station verloopt voorspoedig. Het betonwerk en de fundering van de onderbouw, de lift, de roltrap en het nieuwe perron zijn klaar. De bijzondere kapconstructie boven het spoor is bijna klaar. De aannemer is nu bezig met laswerkzaamheden en het plaatsen van gevelstijlen in de kap. Daarna plaatsen zij het glas. Dit is zondag 27 februari 2011 klaar.

Eind 2012 gereed

Het is de bedoeling dat de Hanzelijn in zijn geheel eind 2012 klaar is. Het werk in Lelystad zou rond september 2012 gereed moeten zijn. Ja