Watersportverbond - KNWV

R&ZV Gouda verkozen tot Jeugdbestuur van het jaar

dinsdag 18 januari 2011

Net als afgelopen jaar werd tijdens de Themadag Jeugd & Opleiding de prijs voor het 'Jeugdbestuur van het jaar' uitgereikt. Afgelopen zaterdag ging deze titel naar het jeugdbestuur van de Roei- &
Zeilvereniging Gouda.

Jeugdbestuur van het jaar 2010: R&ZV Gouda Naast Roei- en
Zeilvereniging Gouda waren de jeugdbesturen van WSV Wolphaartsdijk en Catclub Zeeland ook genomineerd.

Het jeugdbestuur van de Roei- & Zeilvereniging Gouda bestaat uit acht leden van 16 tot en met 20 jaar. Het bestuur organiseert al ruim 25 jaar activiteiten voor de jeugd op de vereniging, houdt de oudere jeugd betrokken bij de vereniging en zet zich daarnaast in voor het bij elkaar brengen van de zeilers en roeiende leden.

Een voorbeeld van een activiteit die volledig door het jeugdbestuur van de Roei- & Zeilvereniging Gouda wordt georganiseerd is een jeugdweekend voor ruim 50 optimistzeilers, waarbij naast de zeilinstructie plezier, slapen in tenten en spelletjes centraal staan.
Daarnaast is het jeugdbestuur ieder jaar verantwoordelijk voor een aantal jeugdfeesten en de Sinterklaasviering.

Het jeugdbestuur is belangrijk klankbord voor het reguliere bestuur wat betreft het formuleren van het jeugdbeleid. Het jeugdbestuur van Gouda kreeg zaterdag, naast een oorkonde, een dinerbon om met het hele jeugdbestuur samen uit eten te gaan.

Zie ook het verslag van de workshop âTrain de bestuurderâ van de themadag op onze website voor Contactpersonen J&O.

Op de foto: Bestuurslid Rody Franken (Jeugd & Opleiding) overhandigt de oorkonde 'Jeugdbestuur van het jaar 2010'