Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 18 januari

Alkmaar, 18-01-2011 o 14.00 uur

Gewapende overval op woning

Blokker, maandag 17 januari

Maandagavond vond een overval plaats op een woning aan de Westerblokker. Rond 19.00 uur werd er aangebeld bij de woning. De 55-jarige bewoner deed de deur op een kier. Er stond een man die een duw tegen de deur gaf en naar binnen drong. Er kwam een tweede man achteraan. De vrouw des huizes werd in bedwang gehouden door een van de daders. De andere overvaller onder bedreiging van een vuurwapen de man mee naar boven. Deze moest hier zijn waardevolle spullen afgeven. Er ontstond een dusdanige penibele situatie dat de overvaller enkele schoten afvuurde. Hierbij raakte niemand gewond. Nadat de bewoner de spullen in een tas had gestopt gingen de daders er vandoor.

De daders zijn blank en circa 20 jaar. Zij droegen donkere kleding en beide een petje. Een van hen was circa 1.75 lang, de ander circa 1.90.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u maandagavond op of in de omgeving van de Westerblokker iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Poging overval

Zwaag, maandag 17 januari

Maandagavond werd rond 22.55 uur gepoogd een woning te overvallen aan de Kieftentuin. De 33-jarige bewoner lag op de bank toen hij een harde klap hoorde. Hij zag drie jongens aan de achterzijde van de woning staan. Zij gooiden bakstenen door het raam. De bewoner rende aan de voorzijde de woning uit en ging bij de buren naar binnen. Hierna zijn de jongens weer weggegaan, vermoedelijk met een scooter. De bewoner had al een gebroken been. Hij kreeg één van de stenen tegen zijn been, waardoor hij een wond opliep. Er werd in de tuin een tas gevonden met spullen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Mogelijk houdt dit verband met de poging overval.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u maandagavond op of in de omgeving van de Kieftentuin iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man beroofd van dagopbrengst

Den Helder, dinsdag 18 januari

Een 41-jarige medewerker van een coffeeshop aan de Koningstraat werd dinsdagochtend rond middernacht beroofd van de dagopbrengst. De man sloot winkel af en liep vanaf de Koningstraat linksaf de Koningsdwarsstraat in de richting van zijn auto. Ter hoogte van de Hoogstraat kwamen vanuit een steeg drie mannen van Antilliaanse afkomst. Een van hen had een vuurwapen en richtte dit op de medewerker. Hij gaf aan dat ze geld wilden. De zakken van de man werden doorzocht. Het geld wat hij daar in had zitten werd afgenomen. Ook de plastic tas die hij bij zich had werd afgepakt. Hierna liepen de overvallers weg, terug de steeg in.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u maandagavond of dinsdagaochtend op of in de omgeving van de Koningstraat of Koningdwarsstraat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee aanhoudingen voor overval pizzakoerier

Sint Maarten, dinsdag 18 januari

Dinsdagochtend werd rond 10.40 uur een tweede verdachte aangehouden voor een overval op een pizzakoerier op woensdagavond 5 januari op de Wijzendweg. De 26-jarige man uit Italië werd aangehouden op de Copernicusstraat in Heerhugowaard. OP maandag 10 januari werd al een 23-jarige verdachte uit Sint Maarten aangehouden voor de overval. Hij heeft inmiddels zijn aandeel in de zaak bekend.

De pizzakoerier werd woensdagavond 5 januari rond 21.00 uur overvallen toen hij op weg was naar een adres op de Wijzendweg om een bestelling af te leveren. Er stond een man op een doodlopend stukje van de weg. Hij bedreigde de koerier met een mes en wilde het geld wat de koerier bij zich had en zijn mobiele telefoon. De koerier gaf dit aan de man af en merkte op dit moment dat er nog een andere man achter hem stond. De beide mannen gingen er hierna vandoor over een paadje langs de weilanden.

De politie hoopt met deze twee aanhoudingen het onderzoek naar deze overval af te kunnen ronden.

Mishandeling

Heiloo, maandag 17 januari

Een 42-jarige en een 75-jarige man, beiden afkomstig uit Heiloo, werden maandagavond rond 19.50 uur aangehouden in de woning van de 42-jarige man. De vrouw was bezig zich van de man te laten scheiden zonder zijn medeweten en had inmiddels een andere relatie. Zij was van plan dit tegen hem te vertellen, maar de man was hier zelf achter gekomen. Hij gaf haar meerdere vuistslagen in het gezicht en bedreigde haar met de dood. Ondertussen kwam de vader van de man ook de woning in. Hij zou samen met zijn zoon de vrouw tegen de muur hebben gedrukt. Uiteindelijk werd zij door de twee mannen het huis uit zijn gezet. Hierbij kreeg ze een trap in haar rug van de 75-jarige man. De vrouw kwam met haar nieuwe vriend naar het politiebureau. Zij werden naar de huisartsenpost gestuurd voor het letsel. De vrouw viel flauw en werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij heeft bij de mishandeling vermoedelijk een gebroken jukbeen opgelopen. De beide mannen werden aangehouden. De 42-jarige man werd in verzekering gesteld.