Gemeente Vlaardingen


Gemeente neemt deel aan Woonbeurs Vlaardingen

18-01-2011 |

De gemeente Vlaardingen staat op de Woonbeurs Vlaardingen op zaterdag 29 januari in de Grote Kerk. Bezoekers kunnen bij de gemeentelijke kraam informatie krijgen over het Actieplan Wonen, de woonvisie voor Vlaardingen tot 2030, en over actuele woningbouwprojecten.

Mensen met interesse in wonen in Vlaardingen zijn op zaterdag 29 januari welkom op de Woonbeurs Vlaardingen. De woonbeurs is van 10.00 tot 15.00 uur in de Grote Kerk in Vlaardingen. Wethouder Hans Versluijs houdt een welkomstwoord om 10.30 uur.

Thema `Groen!'
Het is de derde keer dat de initiatiefnemers - Fundament Financiële Dienstverleners en Rabobank Schiedam-Vlaardingen - deze beurs organiseren. Het thema dit jaar is `Groen!', geïnspireerd op het goud dat Vlaardingen won in de nationale groencompetitie (2009) en de Europese groencompetitie (2010). Het vele groen maakt het extra fijn wonen in Vlaardingen.

Actieplan Wonen
De gemeente Vlaardingen staat ook op de woonbeurs. Bezoekers kunnen bij de gemeentelijke kraam informatie krijgen over het Actieplan Wonen, de woonvisie voor Vlaardingen tot 2030, en over actuele woningbouwprojecten, zoals de woningbouwplannen voor Buizengat Oost, de woningbouwplannen voor de Rivierzone en de mogelijkheid om vrije kavels te kopen tussen de Walnotendreef en Woonpark Triade. De gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen voeren samen met projectontwikkelaars het Actieplan Wonen (2008-2030) uit, om van Vlaardingen een nog aantrekkelijker woonstad te maken. De komende jaren zien eengezinswoningen, appartementen en (middel)dure koop- en huurwoningen het levenslicht. Ook worden veel verouderde, goedkope huurflats opgeknapt of gesloopt. Door de uitvoering van het Actieplan Wonen zijn in 2030 in Vlaardingen voor iedere woonwens en levensfase woningen beschikbaar. Vlaardingen bouwt voor de lokale bevolking, maar heet ook graag nieuwe inwoners welkom in de stad.

Ook de woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking presenteren hun actuele woningbouwprojecten en hun huur- en koopaanbod. Verder zijn diverse projectontwikkelaars op de woonbeurs aanwezig, zoals LSI met informatie over Park Hoog Lede, en kunnen bezoekers langs bij een notaris, energiebedrijf, bouwmarkt, tuininrichter en een zonweringspecialist.

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.woonbeursvlaardingen.nl en voor meer informatie over het Actieplan Wonen op deze website.

Zie ook

Gerelateerde informatie


* Actieplan Wonen

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000