Gemeente Hulst

Regels voor carnavalswagens

Regels voor carnavalswagens

Bij het bouwen van een carnavalswagen moeten diverse eisen in acht worden genomen.

Het carnavalsfeest 2011 staat alweer voor de deur. Ook voor het carnavalsfeest 2011 zijn er meer dan waarschijnlijk diverse verenigingen, stichtingen en privé-personen die een carnavalswagen aan het bouwen zijn. Bij het bouwen van een carnavalswagen moeten diverse (veiligheids)eisen in acht worden genomen. Deze eisen zijn vastgelegd in het "Reglement carnavalsoptochten gemeente Hulst 2011".

Ruim voorafgaand aan het carnavalsfeest worden steekproefsgewijs de diverse carnavalswagens gecontroleerd door toezichthoudende ambtenaren. Bij deze controle wordt aangegeven aan welke punten de carnavalswagen eventueel moet worden aangepast. Op de dag van de optocht worden alle carnavalswagens nogmaals gecontroleerd door de organiserende carnavalsstichting.

Indien op de dag van de optocht blijkt dat de carnavalswagen niet voldoet aan de gestelde eisen en deze kunnen niet meer worden verholpen, mag niet gestart worden in de optocht. Na een aantal maanden hard werk om de wagen af te krijgen is dat natuurlijk niet iets waar men op zit te wachten. Door de bouwlocatie van de carnavalswagen tijdig door te geven aan de gemeente, kunnen deze tekortkomingen wellicht vroegtijdig worden opgemerkt en hebben de wagenbouwers nog ruim voldoende tijd om de wagen aan te passen.

Om er achter te komen waar de carnavalswagens worden gebouwd, is het formulier Kennisgeving Wagenbouwers ontwikkeld. Zowel het Reglement carnavalsoptochten gemeente Hulst 2011 als het formulier Kennisgeving Wagenbouwers kan worden gedownload op www.gemeentehulst.nl - Digitale balie - Producten - Carnavalsoptochten. Indien men niet beschikt over internet kan de genoemde documenten ook opgevraagd worden op tel. 0114-389273 of ophalen in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst.

Het ingevulde formulier Kennisgeving Wagenbouwers kan gemaild worden naar e.ferket@gemeentehulst.nl of opsturen naar de gemeente Hulst, t.a.v. dhr. E. Ferket, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Het formulier kan ook worden afgegeven in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst.