Gemeente Hoorn

Opnieuw veel parkeerovertredingen in laatste week 2010

Naar aanleiding van een groot aantal klachten van bewoners heeft Bureau Stadstoezicht in de laatste week van 2010 opnieuw gerichte parkeercontroles gedaan in de Hoornse binnenstad. Hierbij troffen de inspecteurs weer veel parkeerovertredingen aan. In totaal deelden zij 125 boetes uit. In 75 gevallen had de automobilist niet betaald en in de andere 50 gevallen ging het om foutparkeren, bijvoorbeeld op de stoep, of op vergunninghoudersplaatsen. De afgelopen week vonden de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht op de Venneweg 14 zakken met hennepafval. Hierin zaten ook aanwijzingen die naar de daders kunnen leiden. De politie heeft een onderzoek gestart.

Huisvuil Tijdens een gerichte huisvuilcontrole in de Kersenboogerd troffen de integraal toezichthouders op 7 plekken illegaal vuilnis aan. In 5 gevallen hebben zij de dader kunnen achterhalen. Deze kregen een boete van 60 euro.

Controles week 2 Naast de reguliere surveillances doet Bureau Stadstoezicht elke week gerichte controles. In week 2 waren deze controles gericht op huisvuil in de Kersenboogerd en de Risdam, (brom)fietsers in de binnenstad en de Kersenboogerd, loslopende honden en hangjongeren.

Informatie Bel voor vragen aan Bureau Stadstoezicht met 0229-276880. Bureau Stadstoezicht is ook te volgen via Twitter, op @ToezichtHoorn.