Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 18-01-2011

Geweldpleger meteen opgepakt

TILBURG: Een 50-jarige vrouw uit Tilburg liep maandag 17 januari 2011 te 12.30 uur verwondingen op toen zij ingreep bij een mishandeling. Ze zag op de Spoorlaan een man met een wandelstok naar een vrouw slaan. Ze liep meteen naar de geweldpleger toe om hem aan te spreken. Nog voordat ze iets kon zeggen, kreeg ook zij klappen met de wandelstok.
De man raakte haar op haar hoofd, waardoor zij een hoofdwond opliep. De 50-jarige vrouw is ter plaatse door ambulance personeel mishandeld. De 77-jarige verdachte werd direct door de gewaarschuwde agenten
aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.
Het is nog niet duidelijk wat de motieven van de man waren. De verdachte leek verward.

Bent u er getuige van geweld of agressie:
Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan
Bel 112
Blijf bij het slachtoffer
Maak fotos of filmpjes voor de politie en meld u als getuige
Kijk voor meer informatie op:
http://www.nederlandveilig.nl/veiligheidopstraat/tips/

Nepwapen, drugs en openstaande boete

TILBURG: De politie trof in de nacht van maandag 17 januari op dinsdag 18 januari 2011 een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op. Hij viel op omdat hij rond 04.40 uur met een ladder liep te zeulen in de buurt van Station Tilburg Universiteit. Bij de controle bleek dat hij nog een boete had openstaan van 135,-. Hij werd door de agenten gearresteerd. Bij fouillering bleek dat hij een nepwapen (balletjes pistool) een mes en drugs bij zich had. Deze spullen werden in beslag genomen en de arrestant moest mee naar het bureau. De openstaande boete kon hij niet betalen. Daarom werd hij overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf. Verder is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens wapen- en drugsbezit.

DNA-spoor nekt veelpleger

TILBURG: Een achtergebleven DNA-spoor heeft een Tilburgse veelpleger de das omgedaan. Op 13 april vorig jaar werd er ingebroken in een geparkeerde Suzuki Alto. Dat gebeurde in de Dragonstraat. De dader was bij het inslaan van het autoruitje gewond geraakt. Op die manier kon de technische recherche een bloedspoor van een glassplinter veilig stellen.
Het aangetroffen DNA matchte met het de gegevens van een 22-jarige Tilburger. Zijn gegevens waren opgenomen in de landelijke databank van het Nederlands Forensisch Instituut. De 22-jarige verdachte werd maandag 17 januari 2011 opgepakt. Tijdens het verhoor vertelde dat het niet om een inbraak, maar om baldadig gedrag ging.

De verdachte is echter een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.
Hij is dan ook in verzekering gesteld en ingesloten.

Auteur; Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-01-2011 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |