Gemeente Aalsmeer

Aalsmeer op bedrijfsbezoek bij AFAS

College van B&W Aalsmeer op bedrijfsbezoek bij AFAS

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer waren vrijdag 14 januari op bedrijfsbezoek bij AFAS. Ze kregen een presentatie van Ton van der Veldt, Lid Raad van Bestuur van AFAS. Later kregen ze ook een rondleiding door het gebouw. Hierbij was ook Algemeen directeur Bas van der Veldt aanwezig. AFAS ERP Software is een dynamisch softwarebedrijf met 10.000 klanten en 300 medewerkers en is gevestigd in Leusden en had vorig jaar een omzet van 50 miljoen euro. Daarnaast heeft AFAS ook vestigingen op Curaçao en in België. AFAS maakt zogenaamde ERP-software voor iedere organisatie, in iedere branche en voor iedere bedrijfsgrootte. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. De basis van de software is dat alle bedrijfsprocessen, van Financieel tot HRM tot Logistiek, geautomatiseerd zijn in één softwarepakket. Dus werken vanuit één database en alle gegevens slechts eenmaal invoeren. Ook zijn ze overal beschikbaar. Hierdoor optimaliseren de informatie- en communicatielijnen binnen de organisatie, en vergroot de efficiëntie, effectiviteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Ton van der Veldt woont al 36 jaar in Kudelstaart en is lid van Ondernemersvereniging van Kudelstaart. AFAS is onder meer hoofdsponsor van RKDES en AZ.

Vanaf 2008 is Bas van der Veldt, die ook lange tijd in Kudelstaart woonde, CEO van AFAS en dus eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de onderneming. Hij schuift geregeld aan bij het televisieprogramma Business Class van Harry Mens.

Het bijzondere en mooie gebouw van AFAS heeft een eigen theater waar regelmatig bekende artiesten optreden, zoals Karin Bloemen en Nick & Simon. Wethouder Verburg:'Het is écht een paperless office, omdat alle meldingen en informatie via één database gaan. Dit geeft het college wel iets om over na te denken. Veel stukken zijn nog niet digitaal bij de gemeente, maar we denken er al wel aan om op het gebied van bestuurs- en raadsstukken digitaal te gaan. En misschien in de toekomst, ook bij de raad, met iPads te gaan werken.' AFAS werkt ook voor zorginstellingen en andere overheidsinstellingen, zoals bijvoorbeeld de gemeente Almere.