GasTerra breidt productenpakket uit

18/01/2011 16:00

GasTerra B.V.

Nieuwe impuls voor werking gasmarkt

Groningen 18 januari 2011 - GasTerra gaat zijn pakket producten en diensten uitbreiden. Het nieuwe aanbod, met deels nieuwe voorwaarden, zal zo spoedig mogelijk dit jaar worden geïntroduceerd. De uitbreiding zal marktpartijen aanzienlijk meer mogelijkheden bieden om naar eigen inzicht een eigen gasproductenpakket samen te stellen.

Met deze stap speelt GasTerra in op door de NMa in haar Marktmonitor 2009 gesignaleerde knelpunten op de groothandelsmarkt voor gas. De uitbreiding sluit daarnaast aan op de wijziging van de Gaswet, die vorig jaar door het parlement is goedgekeurd en 1 april a.s. ingaat. Deze beoogt de werking van deze markt verder te verbeteren. Ten slotte draagt GasTerra met deze stap bij aan de ontwikkeling van de ambitie van Nederland om de gasrotonde van Noordwest-Europa te worden.

Het besluit van GasTerra volgt op gesprekken met de NMa over de werking van de groothandelsmarkt voor gas. Daarin kwamen verschillende thema's aan de orde, onder andere het aanbod van gas op de Nederlandse gashandelsplaats TTF (Title Transfer Facility) en de toegang van derden tot gasopslagdiensten.

De komende maanden zal GasTerra de betrokken afnemers, producenten, handelsplatformen en andere belanghebbenden over de nieuwe ontwikkeling informeren.

GasTerra-CEO Gertjan Lankhorst verklaarde in een reactie blij te zijn met deze maatregelen: 'De vrije gasmarkt in Nederland is sinds haar ontstaan vooral dankzij GasTerra sterk gegroeid. We verwachten met dit initiatief opnieuw een belangrijke positieve bijdrage te kunnen leveren aan de werking van de groothandelsmarkt voor gas. Het uiteindelijke doel is te komen tot een volledig geïntegreerde Europese markt, waarin Nederland als typisch gasland en GasTerra als ervaren marktpartij met publieke taken een belangrijke rol blijft spelen.'





http://www.gasterra.nl