Gemeente Lingewaard


Empowermentproject succesvol afgerond

Het Empowerment project dat de Gemeente Lingewaard en Stichting Vluchtelingenwerk Midden Gelderland in juni 2009 samen hebben opgestart, wordt deze maand met succes afgerond. Het doel van het project was om allochtone vrouwen, die in een sociaal isolement zaten, te activeren. Hun zelfvertrouwen én het geloof in hun eigen kracht en kunnen is flink vergroot.

Tien vrouwen deden mee aan het project en kregen om de veertien dagen een groepstraining. Daarnaast werden ze gekoppeld aan een mentor, die één-op-één begeleiding en coaching bood. De resultaten van het project mogen er zijn: de vrouwen staan nu positiever in het leven en genieten weer. Acht van hen hebben dankzij het project een stageplek gevonden, onder andere als klassenassistent, keukenhulp in een verzorgingstehuis, als assistente op een recreatieve middag voor bejaarden of als hulp in de verpleging.

Voor een aantal deelnemers was het project zelfs een stimulans om een verdere opleiding te gaan volgen, in de verpleging, verzorging of naschoolse opvang.

Dit project wordt met alle deelnemers, in het bijzijn van Stichting VluchtelingenWerk Midden-Gelderland, medewerkers van de gemeente en wethouder Frings, afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op 20 januari aanstaande.

(Geplaatst: 18 januari 2011)