Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht van woningoverval

Koog aan de Zaan, 18-01-2011 o De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de woningoverval van maandag 17 januari.

Die ochtend, om 05.35 uur, merkte een bewoner van het Troelstraplein in Koog aan de Zaan dat de woning van zijn buurman in brand stond. Hij alarmeerde direct de hulpdiensten. Even later vond de man de bewoner, die vastgebonden in de schuur achter de brandende woning zat. De 33-jarige man raakte lichtgewond en is voor controle nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer kon het vuur snel doven.

Tijdens het politieverhoor verklaarde de man dat hij door twee onbekende mannen is overvallen. Omstreeks 04.00 uur werd de man wakker van gestommel. Hij liep naar de voordeur en zag daar een man staan. Hij deed de deur open en kreeg direct daarop een klap tegen zijn gezicht. Twee mannen drongen zijn woning binnen, bedreigden hem met een wapen en bonden hem vast. Ze brachten hem naar de schuur waar hij werd opgesloten. Het signalement van een van de verdachten is bekend:

Verdachte 1:
* Blanke man
* Lengte ongeveer 187 cm
* Leeftijd ongeveer tussen de 18 en 28 jaar
* Postuur: mager
* Smal gezicht
* Donker, kort haar in stekeltjes
* Droeg donkere kleding met handschoenen

Getuigenoproep

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. De politie heeft sporenonderzoek verricht en een buurtonderzoek gehouden maar wil ook graag in contact komen met getuigen. Mogelijk dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.