Politie Rotterdam Rijnmond

ZES AANHOUDINGEN TIJDENS PREVENTIEF FOUILLEERACTIE CHARLOIS

Datum publicatie: 17-01-2011 14:56

ROTTERDAM-ZUID - Tijdens een preventief fouilleeractie heeft de politie vrijdag zes Rotterdammers aangehouden en drie steekwapens inbeslaggenomen. De actie vond plaats op metrostation Maashaven en in diverse horecagelegenheden in Charlois.

De politie startte de actie op het metrostation Maashaven. Dit is één van de gebieden die door de burgemeester is aangewezen als preventief fouilleergebied. Een 40- jarige man die hier als eerste werd gefouilleerd verzette zich hevig tegen de fouillering. Hierdop besloten de agenten de man aan te houden. Niet veel later wilden de agenten een andere man fouilleren, maar toen hij de agenten op zich af zag lopen, sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging kon de 20- jarige verdachte worden aangehouden in verband met belemmering en het niet voldoen aan een bevel.

Verder werd er nog in diverse horecagelegenheden in Charlois preventief gefouilleerd. In één van de gelegenheden troffen de agenten een 36- jarige man aan die nog 1100 euro aan boetes had openstaan. In dezelfde horecagelegenheid was een 23- jarige man in het bezit van een hoeveelheid verdovende middelen die de toegestane hoeveelheid overschrijdt. Beide mannen werden direct aangehouden.

Tot slot werden in twee andere horecagelegenheden nog twee personen aangehouden. Zo wilde een 18- jarige verdachte niet meewerken aan de fouilleeractie en werd er tijdens het preventief fouilleren van een 16- jarige jongen een mes bij hem aangetroffen.

Er zullen de komende tijd meer van dit soort acties volgen.