Politie Amsterdam-Amstelland

Meisje beroofd van telefoon Een 13-jarig meisje is woensdagmiddag 12 januari beroofd van haar telefoon op de Nicolaas Lublinkstraat in Diemen. Ze stond bij de halte op de bus te wachten en keek op haar telefoon om te kijken hoe laat het was, toen een jongen de telefoon met kracht uit haar hand trok. De jongen is weggerend. Het meisje is niet gewond geraakt bij de beroving.

Gebruik uw mobiele telefoon niet te opzichtig
Vorige week hield de politie in Amsterdam West al enkele verdachten aan in verband met straatroven, waarbij smartphones werden gestolen. De politie bemerkt dat deze straatroven vaak worden gepleegd in de omgeving van stations. Heel vaak is de buit een smarthone. De politie waarschuwt daarom alle smartphone gebruikers om het toestel niet opzichtig in de publieke ruimte te gebruiken. Dieven maken daar gebruik van, volgen zonodig het slachtoffer waarna deze op een stille plaats wordt beroofd. Wordt u gevolgd of vertrouwt u het niet, blijf dan op een plaats waar meer mensen zijn en waarschuw de politie.

Installeer applicatie die positie telefoon weergeeft Verder raden wij aan een applicatie te installeren die de positie van de telefoon weergeeft. Bij verlies of diefstal is het toestel zo gemakkelijker op te sporen. Rechercheurs in Oost hadden op die wijze al een keer succes bij de aanhouding van een verdachte van een straatroof.


____________________