Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-01-2011

Flinke aanrijding in Rijen

RIJEN: De politie behandelde dinsdagmorgen 18 januari 2011 om 08.30 uur een verkeersongeval op de kruising Hannie Schaftlaan / Mosstraat. Ter plaatse waren twee auto's tegen elkaar gebotst.

De veroorzaker van het ongeval was een 30-jarige man uit Rijen. Hij reed in zijn zwarte VW Golf over de Mosstraat te Rijen, komende uit de richting van de Schorsstraat.
Op de kruising met de Hannie Schaftlaan verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan de tegenpartij. Dit betrof een 30-jarige vrouw uit Rijen, die in een zwarte Ford Ka reed.
Zij kwam over de Hannie Schaftlaan aan, komende vanuit de richting van de Zwarte Dijk en gaande in de richting van de Dongenseweg te Rijen. De vrouw was wat gedesoriënteerd en kon zich van de aanrijding niets meer herinneren. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Veiligheidshalve hebben agenten hebben haar even naar huis gebracht gebracht.
De veroorzaker kwam met de schrik vrij. Beide auto's waren aan de voorzijde zwaar beschadigd en zijn door een takelbedrijf weggebracht.

Inbraak Waalwijk: braakschade, niets weg

WAALWIJK: In de nacht van maandag 17 januari op dinsdag 18 januari 2011 werd er ingebroken in een autobedrijf aan de Laageindse Stoep. De daders richtten in korte veel schade aan. Ze sloegen aan de voorzijde van het pand een raam kapot en klommen vervolgens naar binnen. In de receptieruimte werd geprobeerd om kasten open te breken.
De beveiligingsdienst was binnen twee minuten na de eerste melding ter plaatse. De daders waren toen al vertrokken. De eigenaar kwam ook ter plaatse en vertelde dat er vermoedelijk niets was gestolen. De technische recherche stelt nog een sporenonderzoek in op de plaats van het delict.

55 km/u te snel: politie neemt rijbewijs in van beginnend bestuurder

WAGENBERG: De politie controleerde op snelheid op de N-285 tussen Zevenbergschen Hoek en Wagenberg. Dat gebeurde maandagavond 17 januari 2011 met behulp van de lasergun. Rond 20.00 uur kwam een 20-jarige man uit Langeweg in zijn BMW voorbij. Hij reed gecorrigeerd 135 km/u, terwijl de maximum snelheid op 80 km/u is vast gesteld.
Hij reed dus 55 km/u te snel, wat reden was om zijn rijbewijs meteen in te vorderen.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Fietser breekt enkel bij verkeersongeval

KAATSHEUVEL: Een 14-jarige jongen uit Loon op Zand brak dinsdagochtend 18 januari 2011 zijn enkel bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde om 08.00 uur op de Van Heeswijkstraat. Vermoedelijk negeerde hij de haaientanden op het wegdek en verleende geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Waalwijk. De politie maakte proces-verbaal op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-01-2011 16:53 | © Regio Midden en West Brabant |